AYLAN'NIN KATİLİ YAKALANDI...

AYLAN'NIN KATİLİ YAKALANDI...
MUSTAFA İNCİ Bodrum’da 3 yaşındaki Aylan Kurdi ve 12 kişinin boğularak ölümüne neden olan organizatör  Cüneyt P Bodrum polisi tarafından gözaltına...

MUSTAFA İNCİ Bodrum’da 3 yaşındaki Aylan Kurdi ve 12 kişinin boğularak ölümüne neden olan organizatör  Cüneyt P Bodrum polisi tarafından gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu tamamlanan Cüneyt P "Göçmen kaçakçılığı yapmak" ve "Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi. Öte yandan jandarma ekipleri aynı olayla ilgili olarak 3 Suriyeli M.A, A.S, A.S’yı gözaltına aldı. Jandarmada sorguları tamamlanan üç kişi adliyeye sevk edildi.

Cüneyt P Adliyeye Sevk Edildi

Bodrum’da yaşanan tekne faciasında 3 yaşandaki Aylan Kurdi ve 12 kişi boğularak yaşamını yitirmişti. Yaşanan olayın ardından Muğla İl Emniyet Müdürlüğü  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı operasyon başlattı. Düzenlenen operasyonda Aylan Kurdi ve 12 kişinin ölümüne sebep olduğu ileri sürülen Cüneyt P gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğünde sorgusu tamamlanan Cüneyt P  "Göçmen kaçakçılığı yapmak" ve "Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi. Aynı operasyon kapsamında daha önce 4 kişi gözaltına aylınmış ve çıkartıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Jandarma Üç Kişiyi Gözaltına Aldı

Jandarma ekipleri ise aynı olayla ilgili olarak 3 Suriyeliye gözaltına aldı.  Muğla İl Jandarma komutanlığından yapılan yazılı açıklamada “ 02.09.2015 tarihinde Bodrum-Akyarlar açıklarında, Suriye ve Irak uyruklu göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu (9) göçmenin sağ, içlerinde Aylan bebeğinde bulunduğu (5) göçmenin cansız bedenlerinin sahile vurduğu olayla ilgili olarak; Adli makamların talimatlarına istinaden Muğla İl J.K.lığınca yürütülen araştırma, inceleme ve soruşturma kapsamında, olayı organize ettikleri değerlendirilen Suriye uyruklu (3) şüpheli şahıs (M.A, A.S, A.S) 05.09.2015 tarihinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahısların üzerlerinde, araçlarında ve konakladıkları yerlerde yapılan aramalar neticesinde; suçtan elde ettikleri değerlendirilen bir miktar para ile suçta kullandıkları değerlendirilen (5) cep telefonu ve (1) araç tespit edilerek el koyulmuştur. Gözaltına alınan 3 şüpheli adliyeye sevk edilmiştir” denildi.

Can yelekleriyle yakalandılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde insan kaçakçılığı yapan Irak uyruklu Y.Ç ile Suriye uyruklu L.A jandarma denetiminde 48 can yeleği ile yakalandı.  Y.Ç  ve L.A çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak Muğla E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Jandarma ekipleri, Muğla’nın Bodrum ilçesi Akyarlar Mahallesi'nde göçmen kaçakçılığının önlenmesi amacıyla yapılan yol kontrol ve denetimlerinde, organizatör olduğu ileri sürülen Y.Ç. ve L.A. isimli iki kişiyi gözaltına alındı. Zanlıların kullandığı otomobilde yapılan aramada iki adet ruhsatsız tabanca, sekiz adet pasaport, bir miktar para, 48 adet can yeleği ve üç adet cep telefonu ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar, ifade işlemlerinin ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu haber toplam 515 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.