Badem’den haber alınamıyor

Badem’den haber alınamıyor
Türkiye’nin ilk rehabilite edilen oturan Akdeniz Foku Badem’den 11 aydın haber alınamıyor. Su Altı Araştırma Derneği başta Muğla kıyıları olmak...

Türkiye’nin ilk rehabilite edilen oturan Akdeniz Foku Badem’den 11 aydın haber alınamıyor. Su Altı Araştırma Derneği başta Muğla kıyıları olmak üzere 11 aydır Ege Denizinde Badem’i aradı ancak bulunamadı. Sualtı Araştırmaları Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Cem Orkun Kıraç “ Badem öldürülmüş yada yakalanarak başka bir ülkeye götürülmüş olabilir” dedi.

Akdeniz foku Badem 2006 yılında Didim’de karaya vurmuştu. İşadamı Mustafa Koç tarafından tüm masrafları karşılanarak rehabilete edilmişti. Marmaris’te yaklaşık 2 yıl boyunca tel kafeste doğal yaşama hazırlanan Badem 1,5 yıl önce doğal yama bırakıldı. Muğla kıyılarında insanların ilgi odağı olan Badem’den son 11 aydır haber alınamıyor. Su Altı Araştırma Derneği başta Muğla kıyıları olmak üzere 11 aydır Ege Denizinde Badem’i aradı ancak bulunamadı.

Sualtı Araştırmaları Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Cem Orkun Kıraç “ Badem’in yaşayıp yaşamadığını bilmiyoruz. Son olarak 11 ay önce Akbük Koyun’da görüldü. Öldürülmüş ya da yakalanarak başka bir ülkeye götürülmüş olabilir. Badem insanlara alışık. Badem’in bu özelliğinden faydalanan insanlar bir botla başka ülkeye götürmüş olabilir. Çok sayıda kişi gece zıpkınla ve fenerle dalış yaparak avlanıyor. Foklar gece avlanan hayvanlar oldukları için doğal olarak deniz içindeki onlarca insandan ürküyorlar. Avcılar zaman zaman fokların yuvalarına dahi girerek hayvanları rahatsız ediyor" dedi.

Bu haber toplam 523 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.