Bakanlık Muğla'da kruvaziyer limanı için süreci başlattı: Bedeli 925 milyon TL

Bakanlık Muğla'da kruvaziyer limanı için süreci başlattı: Bedeli 925 milyon TL
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Muğla’nın Fethiye ilçesi Babataşı Mahallesi Mevkii’nde, kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında yapılması planlanan “Fethiye Kruvaziyer Limanı Projesi” için ÇED Süreci başlatıldı. Toplam bedeli 925 milyon 658 bin 673,26 TL olarak belirlenen projenin yatırım ve işletme maliyetinin tamamı yatırımcı firma tarafından karşılanacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından, Muğla’nın Fethiye ilçesinde Babataşı Mahallesi Mevkii’nde kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında “Fethiye Kruvaziyer Limanı Projesi” planlanıyor.

ekran-alintisi.png

Projeye ilişkin ÇED süreci başlatıldı.

Toplam bedeli 925 milyon 658 bin 673,26 TL olarak belirlenen projenin yatırım ve işletme maliyetinin tamamı yatırımcı firma tarafından karşılanacak. Gerekmesi halinde kredi kullanımı sağlanabilecek.

Kruvaziyer gemi, üzerinde birçok konaklama, yemek, eğlence seçenekleri bulunan; yüksek hizmet standartlarına sahip, programlanmış belirli rotalarda turistik amaçlı olarak çalışan yolcu gemileridir.

dadsads.pngPlanlanan proje kapsamında; 27 bin 588 m2’lik kullanım alanına sahip gemilerinin çift taraflı yanaşmasına imkân sağlayacak şekilde 355 m boyunda, 50 m genişliğinde yanaşma iskelesi ve 136 m boyunda, 50 m genişliğinde geri hizmet sahası yapılacak.

Planlanan projenin geri saha içerisinde; akaryakıt ikmal üniteleri, atık alım üniteleri, kontrol kulesi, temiz su deposu, gümrük ve terminal alanı, gümrüklü/gümrüksüz satış üniteleri, banka hizmet ünitesi, sosyal tesis alanı, idari alan, duş/wc, atölye/depo, sağlık tesisi, açık sosyal alan, restoran, sosyal alan, kafeterya, kapalı otopark, açık otopark, mekanik yapılar binası, güvenlik noktası, taksi noktası yer alacak.

2030 YILINDA 120 BİN YOLCU VE 100 GEMİYE HİZMET ETMESİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Kruvaziyer Limanının 2030 yılında 120.000 yolcu ve 100 gemiye hizmet etmesi düşünülmekte. 2043 yılına kadar ise her yıl 10 gemi ve 10 000 yolcu artış ile hizmet edeceği yolcu sayısının 250.000’e, limana yanaşacak gemi sayısının ise 230’a çıkması hedefleniyor.

Bu haber toplam 9832 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum