Konya’nın Ereğli ilçesinde bir bankada çalışan P.Y.’nin, kendisi ve nişanlısı S.A.’nın hesaplarına 34 milyon TL aktardığı iddiasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı. Olayın ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınarak tutuklanan iki şüpheli hakkında, 21 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Bankanın yaptığı iç denetim sonucu hesaplarda fark edilen eksiklik, durumu polis ekiplerine bildirmeleriyle ortaya çıktı. 2024’ün Mart ve Haziran ayları arasında zimmetine para geçirdiği belirlenen P.Y., nişanlısı S.A. ile birlikte Temmuz ayında gözaltına alındı ve ardından tutuklandı.
İddianamede yer alan ifadelere göre, P.Y. 49 farklı müşterinin hesabından işlem yaptığını ve nişanlısının baskısıyla bu işe girdiğini savundu. 1,5 milyon TL’sini borçlara, 20 milyon 700 bin TL’lik kısmını ise kaldıraçlı kripto işlemlerine yatırarak kaybettiğini belirtti. Kalan 11 milyon 200 bin TL’nin ise çeşitli kişiler aracılığıyla nişanlısının kontrolündeki hesaplara aktarıldığını ifade etti.
Şüpheliler hakkında hazırlanan iddianamede “5411 Sayılı Bankacılık Kanunu’na muhalefet” suçlamasıyla 21 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Dava süreci ilerlerken, olayın detayları kamuoyunda yankı uyandırdı.