Baro’dan Elçi Saldırısına Kınama

Baro’dan Elçi Saldırısına Kınama
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’ye yapılan saldırı ülke genelinde...

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’ye yapılan saldırı ülke genelinde olduğu gibi Muğla Barosu tarafından da kınandı. Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun Muğla adliyesi önünde yaptığı açıklamada, “bir hukuk insanın, bir hukuk adalet arayıcısının öldürülmesinde menfaat umanlar unutmasınlar ki bu umdukları menfaate asla kavuşamayacaklar” dedi.

Muğla Adliye binası önünde düzenlenen açıklamaya baroya bağlı avukatlar katıldı. Baro Başkanı Uzun,

“Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Tahir Elçi, maalesef bugün Diyarbakır ‘ın Suruç İlçesinde silahlı saldırıya uğradı.  Baro başkanı arkadaşımız olayda yaşamını yitirdi. Kendisi ile yakın çalışma imkanı bulduğum Tahir Elçi kamuoyunda bilindiği gibi ya da kamuoyunda takdim edilmeye çalışıldığı gibi bu ülkenin bölünmesi için değil, bu ülkenin birlikte yaşanabilir bir ülke olması için çalışan, her türlü söylemlerinde ifadelerinde bu uğurda çaba harcayan bir arkadaşımızdı” şeklinde sürdürdü. Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun, konuşmasını şöyle tamamladı: “Soyadında yer alan Elçi ibaresi onu kardeşlik elçiliği misyonunu ifade ediyordu. Bunu yerine getirmek içinde var gücüyle çaba sarf ediyordu.  Bir Baro Başkanının, bir hukuk insanın, bir hukuk adalet arayıcısının öldürülmesinde menfaat umanlar unutmasınlar ki bu umdukları menfaate asla kavuşamayacaklar. Çünkü bu ülkede terörden medet umanlara umdukları medeti yaşatmayacak kadar yürekli insanlarımız var. Bir ölen Baro Başkanının yerine dirilecek binlerce Baro Başkanımız var. Hukuk arayışı, adalet arayışı bugün bu salonda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda da olduğu gibi asla bitmeyecek, tükenmeyecek. Değerli başkanımıza Allahtan rahmet tüm hukukçulara baş sağlığı sevenlerine, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Bir daha bu tür üzücü olayları yaşamayacağımız günlerde adalet için hep birlikte çalışalım” dedi. Açıklama tüm ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

SİNAN BOYACI

Bu haber toplam 419 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.