Barodan şiddete karşı mücadele kitabı

Barodan şiddete karşı mücadele kitabı
Muğla Barosu Türkiye’de yaşanan kadına karşı şiddetin önüne geçmek için “kadına yönelik şiddete karşı mücadele kitabı” kitabı bastırdı....

Muğla Barosu Türkiye’de yaşanan kadına karşı şiddetin önüne geçmek için “kadına yönelik şiddete karşı mücadele kitabı” kitabı bastırdı. Muğla Barosu tarafından bastırılan kitap Muğla Barosu üyesi avukatlara dağıtıldı.

Kadına uygulanan şiddetin önüne geçilmesi ve engellenmesi için Muğla Barosu kitap bastırdı. Muğla Barosu Başkan Yardımcısı Av. Leyla Bişen “ son yıllarda kadına yönelik şiddet olayları hızlı bir artış göstermiştir. 2002 yılından 2009 yılına kadar kadın cinayetleri yüzde bin 400 artış göstermiştir. Darp, cebir, tehdit ve benzeri, psikolojik ve fiziki şiddet ise akıl almaz biçimde artmış durumdadır. Cinsel saldırı suçlarında son beş yıl içerisinde yüzde 30 artış meydana gelmiştir. 2010 Şubat 2011 Ağustos ayları arasında 19 ay gibi bir sürede 78 bin 488 aile içi şiddet vakası yaşanmıştır. Bu demektir ki her 10 dakikada bir şiddet olayı yaşanmaktadır. Şiddetin dağılımı ise kentte yüzde 38 kırsalda yüzde 43 oranındadır.          Muğla Barosu kadına yönelik şiddete karşı sürekli tavır almış, kadınlarımıza hukuksal yardım sağlamıştır. Şimdi başka bir şey yapıyoruz. Sadece eleştirmekle kalmıyor  bir kitap tanıtmak istiyoruz. Sayın Av. Eray Karınca tarafından hazırlanan “Kadına yönelik şiddete karşı mücadele” kitabı yalnızca hukukçulara yönelik olarak değil bütün yurttaşlarımıza yönelik olarak bir mücadele rehberi, şiddetle mücadelede hukuksal yol haritasıdır. Muğla Barosu Yönetim Kurulu olarak ilimize böyle yetkin bir eser sunmakla gurur duyuyoruz” dedi.

Bu haber toplam 542 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.