Başarır: Kadınların gücü tasarıyı çektirdi

Başarır: Kadınların gücü tasarıyı çektirdi
MUSTAFA İNCİ- Kamuoyunda ‘cinsel istismar düzenlemesi’ olarak bilinen ve tecavüzcülere af getireceği iddia edilen tasarı komisyona geri çekildi. CHP...

MUSTAFA İNCİ- Kamuoyunda ‘cinsel istismar düzenlemesi’ olarak bilinen ve tecavüzcülere af getireceği iddia edilen tasarı komisyona geri çekildi. CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Başarır “Bu sabah itibariyle iktidar önergeyi geri çekti. Bu karar, duyarlı muhalif kadın gücünün başarısıdır. Hükümetin ilk başta yapması gereken buydu. Ben yaptım oldularla bir yere varılamaz. Biz CHP’li kadınlar her zaman örgütlü mücadelemize devam edeceğiz. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Muğla’da CHP’li kadınlar cinsel istismar düzenlemesine protesto etmek için toplandı. Sınırsızlık meydanında gerçekleşen protestoya CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Menteşe İlçe Başkanı Erkan Sarı CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Başarır ve yüzlerce CHP’li kadın katıldı.

CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Başarır “Bu sabah itibariyle iktidar önergeyi geri çekti. Bu karar, duyarlı muhalif kadın gücünün başarısıdır.Hükümetin ilk başta yapması gereken buydu. Ben yaptım oldularla bir yere varılamaz. Biz CHP’li kadınlar her zaman örgütlü mücadelemize devam edeceğiz. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Başarır “ AKP iktidarında, her geçen gün, kadını yok sayan yasalarla, önergelerle karşı karşıya kalıyoruz. Ülke bir karanlığın içinde.Her gün yeni bir olay, şaşmaktan, şaşırmaktan yorulduk. 17 Kasım gecesi Meclise sunulan önerge, gericiliğin bir utanç belgesi olarak tarihe geçecektir. Bu önerge ile, her türlü taciz ve tecavüz suçlarının ön açılmaya çalışılmakta, kız çocukları korumasız bırakılıp eğitimden koparılarak, küçük yaşta evlendirilmelerinde önü açılmaktadır. Tecavüzcüye hayat boyu tecavüz edebilmenin yolu açılıyor, çocuklar mağdur edilirken, tecavüzcüler özgür bırakılıyor. 23 Nisan 1923 ‘te açıldığı günü, Türkiye’nin ve dünyanın ilk çocuk bayramı olarak ilan eden ve kutlayan Gazi Meclisimizin, çocuğu aşağılayan bu tasarıyı görüşmesini dahi hazmedemiyoruz” dedi.

Başarır “İnsan olan herkesin vicdanını yaralayan bu önerge, derhal geri çekilmelidir.

Düşünsenize, vücudunuzda, aklınızda, yüreğinizde, hatırlamak bile istemediğiniz derin yaralar açan biriyle evlenmek zorunda kalacaksınız. Bu, ahlakla, vicdanla açıklanabilecek bir durum değilken yasa ile meşrulaştıramazsınız. Yasalar, ahlaka, toplum vicdanına aykırı olamaz. 18 yaşından küçük bir çocuğun rızası olmaz, olamaz. Bu öneri ancak istismar ve tecavüzü özendirir. Mağdurun suçluyla yaşamasının sonucu oluşacak onarılmaz yaraları sarmaya yasaların gücü yetecek mi?Bu önergenin kabul edilmesi 2004 yılında TCK Reformu sürecinde Kadın Platformu tarafından değiştirilmesi talep edilen ve kadın örgütlerinin verdiği mücadele ile değiştirilen “mağdurun tecavüzcü ile evlendirilmesi durumunda, failin affedilmesi” maddesinin geri gelmesi demektir ki, kadın ve kız çocuklarının, kazanılmış yasal haklarında, büyük bir geriye gidiştir.

Bundan böyle; Türkiye’de kız çocuklarının 12 yaşından itibaren cinsel saldırıya ve zorla evlilik şiddetine maruz kalmasının yasal zemini de hazırlanmış olmaktadır.Tecavüz asla ve asla meşrulaştırılamaz. Çocukların üzerinden ellerinizi çekeceksiniz.“Çocuklar, geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bu günün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek, hepimizin insanlık görevidir” demiştir Ulu önderimiz M.Kemal Atatürk. Ve yine demiştir ki, “Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, onlar her koşulda, yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır” şeklinde konuştu.

CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Başarır “Ülkemizde ne yazık ki, her ay ortalama Adli Tıp Kurumuna 650 çocuk istismarı vakası gönderilmektedir. Evliliklerin üçte birini 18 yaş altı kız çocukları oluşturmakta ve her yıl 91 bin kız çocuğu da anne olmaktadır. Devlet, birey hak ve özgürlükleri korumak ve gözetmekle görevlidir. Biz CHP’li kadınlar, tacizi, tecavüzü, çocuk istismarını aklamanıza izin vermeyeceğiz.Cinsel istismar, tecavüz ve evlilik kelimeleri aynı cümlede kullanılamaz.Tacizi, tecavüzü meşrulaştıran bu önergeye Hayır diyoruz” dedi.

Bu haber toplam 947 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.