BAŞBAKAN ACILI BABAYI ARADI

BAŞBAKAN ACILI BABAYI ARADI
MUSTAFA İNCİ Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bodrum’da yaşanan tekne faciasında 3 yaşındaki kızı Aylan ve 5 yaşındaki oğlu Galip’i kaybeden baba Abdullah...

MUSTAFA İNCİ Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bodrum’da yaşanan tekne faciasında 3 yaşındaki kızı Aylan ve 5 yaşındaki oğlu Galip’i kaybeden baba Abdullah Kurdi’yi telefonla arayarak baş sağlığı dileyip taziyesini sundu.  Abdullah Kurdi çocuklarının cenazesini Dalaman Havaalanından uçakla Şanlıurfa’ya götürdü. Havaalanın da Muğla Valisi Amir Çiçek, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazharbağlı, Ak Parti Muğla Milletvekili Hasan Kökten’te hazır bulundu.

Abdullah Kurdi,  Muğla’nın Bodrum ilçesinde botlarının batması sonucu hayatını kaybeden  2 çocuğunun cenazeleri  Muğla Adli Tıp Kurumundan alarak  Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen cenaze nakil aracıyla, Dalaman Havalimanına gitti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, çocuklarının cenazelerini Dalaman Havalimanına getiren Abdullah Kurdi'yi telefonla arayarak, başsağlığı diledi. Havaalanın da Muğla Valisi Amir Çiçek, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazharbağlı, Ak Parti Muğla Milletvekili Hasan Kökten acılı babayla birlikte oldu.

Muğla Valisi Amir Çiçek “Bu acı kolay bir acı değil. Biz her zaman mültecilerin yanındayız ve her zaman misafir ederiz. Yaşanan olay hepimizi derinden üzdü. Kendileri cenazelerin Suruç'a kadar gönderilmelerini istedi. Biz de tercümanla birlikte Göç İdaresi'nde görevli 3 uzman ve yakınları eşliğinde Şanlıurfa'ya kadar göndereceğiz. Burada da Şanlıurfa Valiliği gerekli işlemleri yapacak. Milletvekillerimiz de kendisine yolda eşlik edecek" dedi. Baba Abdullah Kurdi ise çok üzüntülü olduğu kaydederek, kendisini yalnız bırakmayan ve yardımcı olan herkese teşekkür etti.

Cenazeleri taşıyan THY uçağı saat 23:55’de havalandı. AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Kökten ve AK Parti Ş.Urfa Milletvekili Mazhar Bağlı’nın Abdullah Kurdi’ye Şanlıurfa’ya kadar eşlik edeceği öğrenildi.

AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Kökten; ‘’2011 yılı nisan ayında başlayan Suriye’deki iç savaş nedeni ile yaklaşık 2 milyon Suriye vatandaşına kapılarımızı açtık. Bunların yaklaşık 500 Binini, 11 ayrı ilimizde kurduğumuz kamplarda misafir etmekteyiz. Bu yapılan çalışmalarda yaklaşık 6 Milyar dolar harcadık. Avrupa Birliğinin ve Birleşmiş Milletlerin bu noktada bize katılımı sadece 400 Milyon dolar civarında olmuştur. 2 Milyon Suriye vatandaşının sadece 150 Bini, Avrupa’da ve Birleşmiş Milletler neznin de ki kamplarda misafir edilmektedir. Buradaki insanlık dramına dikkatleri çekmek istiyoruz. Hükümetimiz, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız her fırsatta Avrupa’ya ve Tüm Dünya’ya burada yaşanan dramı anlatmaya çalışmaktadır’’ dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı  “Türkiye'nin uzun bir süredir bu coğrafyanın tek güvenli limanı olduğunu bir kez daha dünkü cansız beden üzerinden kararmış vicdanların üzerine çekmek istiyorum. Türkiye'nin bu coğrafyada uzun bir süredir güvenli liman olmasının bazı çevreleri rahatsız ettiğini belirtmek istiyorum. Güvenliğimizi tehdit eden bir takım unsurların harekete geçtiğini biliyoruz. İnsanlarımızın hoş görüsü ve kültürümüzden aldığı değerlerle biz bu kardeşlerimize sahip çıkarak her türlü ihtiyaçlarını karşılamak durumundayız. Ama esas dikkat çekmek istediğimiz konu özellikle Suriye'deki kargaşanın, istikrarsızlığın devam etmesine neden olan rejimin orda kalmasına imkan tanıyan dünyanın önde gelen ülkeleri ve siyasi aktörleri bu işten sorumludurlar" dedi.

Bu haber toplam 506 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.