Başbakan devreye girdi isim değişti

Başbakan devreye girdi isim değişti
Muğla Üniversitesi'ne yaptığı 55 milyon dolar yardım ile üniversitenin hamisi görevini üstlenen merhum iş adamı Sıtkı Koçman'ın isminin ölümünün...

Muğla Üniversitesi'ne yaptığı 55 milyon dolar yardım ile üniversitenin hamisi görevini üstlenen merhum iş adamı Sıtkı Koçman'ın isminin ölümünün üzerinden 7 yıl geçmesinin ardından Muğla Üniversitesi’ne verilmesine nihayet karar verildi.

Muğla Üniversitesi Senatosu tarafından 3 kez Koçman’ın isminin verilmesi için karar alınmış bu karar TBMM Milli Eğitim Komisyonu tarafından yapılan yardımın 100 milyon doları bulmadığı gerekçesi ile bu talep kabul edilmemişti. Koçman’ın isminin üniversiteye verilmesi için Ak Parti, CHP ve MHP’li milletvekillerin komisyona ayrı ayrı verdikleri kanun teklifleri ile ilgili olarak Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın devreye girmesi ile hayırsever işadamı’nın isminin üniversiteye verilmesi komisyondan geçti.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Eskişehir milletvekili Nabi Avcı’yla konuyla ilgili olarak bir görüşme yaptı. Muğla Milletvekillerini dinleyen komisyon başkanı daha sonra konuyu Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile paylaştı. Muğla milletvekillerinin talebi Başbakan Erdoğan’dan olumlu yanıt alması üzerine Koçman’ın 3 kez komisyondan dönen isminin bu kez üniversiteye verilmesi kararı çıktı. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’ndan çıkan bu karar önümüzdeki günlerde TBMM genel Kurulu’na sunulacak. Genel Kurulda da teklifin kabul görmesinin ardından Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Muğla Üniversitesi’nin ismi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak değiştirilecek.

Vekiller ne dedi

Bir dönem Muğla Üniversitesi’nde öğretim üyeliği görevi yapan şu anda Manisa Ak Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, “Uzun zamandır Muğla Üniversitesi isminin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak değişmesi gündemdeydi. Muğla’nın 6 milletvekili, sivil toplum örgütleri ve Muğla medyası üniversitenin isminin değişmesi için çok çaba sarf etti. Muğla’nın 6 milletvekilinin bugüne kadar isim değişikliği için komisyona verdiği dilekçeler vardı. Bu başvuruların ardından komisyon başkanımız Nabi Avcı sayın Başbakanımız ile görüştü. Başbakanımızın da konuyu olumlu karşılaması ile isim değişikliğini komisyondan geçirdik. İsim değişikliği önümüzdeki hafta içinde TBMM Genel Kurulunda meclise sunulacak. Muğla’ya hayırlı uğurlu olsun. Böylelikle Muğla Sıtkı Koçman Vakfı daha çok öğrencimize burs sağlayacaktır. Öte yandan bu isim değişikliği sayesinde hayırsever vatandaşımızın da eğitime katkılarının artacağına inanıyoruz ” dedi     

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’ndan çıkan karardan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi:

“Uzun zamandan bu yana üniversitemizin hamisi Sıtkı Koçman’ın isminin verilmesi için mücadele vermiştik. Sanırım son genel kurulda bu taleplerimiz gündeme getirilmiş ve bu kez dikkate alınmış. Sayın Koçman üniversitemize yatırım yapan büyüğümüzdür. İsminin kabul edildiği haberinin komisyondan çıkması bizim için çok sevindiricidir. 3 kere isim değişikliği için başvuru yapılmış ama karar çıkmamıştı. Bu kez olumlu bir karar çıktı. Vefa önemlidir. Bu konuda Koçman’ın isminin üniversiteye verilme kararının alınması ile vefa borcumuzu ödediğimize inanıyorum. Muğla medyası da bu konu üzerinde son derece duyarlı davrandı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Bu haber toplam 552 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.