Başkan Adayı Hıdır bakırın ustalarını ziyaret etti

Başkan Adayı Hıdır bakırın ustalarını ziyaret etti
AK PartiBüyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, seçim çalışmaları kapsamında Kavaklıdere ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu. İlk olarak Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir’I makamında ziyaret eden...

AK PartiBüyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, seçim çalışmaları kapsamında Kavaklıdere ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu. İlk olarak Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir’I makamında ziyaret eden Dr.Mehmet Nil Hıdır, ardından esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Yaşlı ve genç bakır ustalarını ziyareteden Başkan Adayı Dr.Hıdır, bakırcıların ortak tarafının yıllardır yaşadıkları ekonomik güçlüklere rağmen  bırakmadıkları bakırcılık mesleği olduğuna dikkat çekti. İlçeyi ziyaret eden Dr. Hıdır ve beraberindeki heyet, son bakır ustalarının tezgâhlarında ve bakıra şekil verdikleri ocaklarda alınteri ve emekle ortaya çıkardıkları ürünlere hayranlıklarını gizlemediler. AK Partili heyet ayrıca mermer ocaklarındaki atıklar kullanılarak bakır levhalar üzerine motifler yapılarak oluşan tablolara da yoğun ilgi gösterdi.

Bakırcı ustaları ‘’Bir sure sonar bu mesleği yapacak kimse kalmayacak. Bakırı döverek şekil veren ustalardan ilçemizde az sayıda kişi kaldı. Bize yeterli destek sağlanmıyor. Müşterilerimizin büyük bölümü, dağköylerinden gelen insanlar ve çiftçiler. Bizler çevre ilçelere gelen turistlerin de bizim bakırımızla tanışmasını istiyoruz. Bunun için de Kale – Tavas yolunun yapılmasını önemle talep ediyoruz ’’ diye konuştu.

Bakırcılar, bakır kazanların Ege bölgesinde sadece Kavaklıdere’deki ustaların yaptığına dikkat çekti. Kazanlara özellikle çiftçi kesiminin ilgi gösterdiğini beliirtti. Bakır ustaları ayrıca mesleklerini yaşadıkları zorluklara rağmen sürdürmeye kararlı olduklarının altını çizdiler.

Kavaklıdere Belediye Başkanı Demir, 1950’li yıllarda sayıları 200’ü bulan bakır ustalarının artık çırak bulmakta zorlandıklarına işaret etti. Muğla’da sadece Kavaklıdere ilçesinde mesleklerini sürdürmeye çalışan son bakır ustalarına ellerinden geldiğince destek vermeye çalıştıklarını belirtenBaşkanDemir, ‘’Bakır ustalarına öncelikle maddî destek sağlamayı planlıyoruz, bunun için de önümüzdeki dönem halk bizi göreve yeniden layık görürse şirketleşerekAydın-Muğla karayolu üzerinde yörenin değerlerinin sergileneceğim olay erleri açmayı hedefliyoruz’’ dedi.

Dr. Mehmet Nil Hıdır :”MESLEĞİ DEVRALACAK ÇIRAK VE USTALAR YETİŞTİRİLMELİ”

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr.Mehmet Nil Hıdır, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir’in bahsettiği projenin bakırcılık mesleğinin ekonomik açıdan desteklenmesi bakımından önemli hizmet olacağını düşündüğünü belirtirken “ bakır ustalarının mesleklerini çocuklarına bırakabilmesini amaçlayan projelere de destek vermek önemli ve elzemdir. Bakır ustalarından mesleklerini devralabilecek çırak ve ustalar yetiştirebilirsek, bakırcılık mesleğini geleceğe taşımış oluruz’’ diye konuştu.

Bu haber toplam 1677 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.