Başkan Aras’tan 1 Mayıs açıklaması

 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'nın kapatılmasına tepki gösteren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Bugün geldiğimiz noktada Taksim’de 1 Mayıs kutlamasına izin verilmiyor. Bu durumu vicdanların kabul etmesi mümkün değildir. İnsanların özgürce 1 Mayıs’ı kutlaması, kaybettiğimiz emekçilerimizi anması en doğal haklarıdır” dedi.

1 Mayıs İşçi Bayramı Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Muğla’da başladı.

1 Mayıs İşçi Bayramı Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “1 Mayıs emeğin, barışın mücadelesidir. Bugün arkadaşlarımızla çelengimizi koyduk. 1 Mayıs 1977’de Türkiye’de çok acı bir deneyim yaşandı.

Bugün geldiğimiz noktada Taksim’de 1 Mayıs kutlamasına izin verilmiyor. Bu durumu vicdanların kabul etmesi mümkün değildir. İnsanların özgürce 1 Mayıs’ı kutlaması, kaybettiğimiz emekçilerimizi anması en doğal haklarıdır, herkesi sağduyuya davet ediyorum.

Özellikle Taksim’de 1 Mayıs kutlamalarının devam etmesini istiyoruz. Bunu talep ediyoruz. Bunu bir harbe çevirmeyelim. 1 Mayıs bir bayramdır. Bayram ilan eden yine mevcut hükümetimizdir. Bayramımızı bayram gibi kutlamamıza izin versinler. İşçilerimizin haklarına saygı göstersinler. Bu 1 Mayıs’tan en büyük talebim budur” dedi.

Bu haber toplam 120 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.