BAŞKAN ERCAN’DAN EPDK AÇIKLAMASI

BAŞKAN ERCAN’DAN EPDK AÇIKLAMASI
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından çıkarılan ve 11 Ağustos 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğine ilişkin açıklamada bulundu.

Yönetmelik ile ihtiyaç fazlası elektriğin sisteme satılma hakkının alınarak, YEKDEM’e bedelsiz aktarılmasına ilişkin  Başkan Ercan şunları kaydetti:

“Lisanssız Elektrik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle, 12.05.2019 tarihinden bugüne kadar kurulan veya kurmak için izinlerini alan, kurulum aşamasında olan işletme tesislerindeki ihtiyaç fazlası enerjinin bedelsiz alınacağı açıklanmıştır. Bu açıklamaya istinaden üyelerimiz, uzun süreli izin prosedürlerini tamamlayarak, enerji kurumlarından gerekli projelendirmeleri yaparak ve denetimler geçirerek yenilenebilir enerjiye yatırım yapmışlardır. Bu değişiklik, kredi kullanarak yükümlülük altına girip işletmelerine yenilenebilir enerji sistemleri kuran üyelerimizi zora sokacak, üretimi olumsuz yönde etkileyecektir. İhtiyaç fazlası elektriğin sisteme satılma hakkının üyelerimizden alınarak, YEKDEM’e bedelsiz aktarılması, üretim, ihracat ve istihdamı olumsuz etkileyecektir. Yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçebilmek adına kazanılmış haklar yatırımcılarımızın elinden alınmadan ileri tarihli bir düzenleme yapılmalıdır.”

Bu haber toplam 483 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.