Başkan Günay borçları açıkladı: "Belediyemiz fonksiyonsuz ve iş yapamaz duruma gelmiştir"

Başkan Günay borçları açıkladı: "Belediyemiz fonksiyonsuz ve iş yapamaz duruma gelmiştir"
 MUHABİR
Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay, yapılan incelemeler sonrasında belediyenin mevcut borç durumunu kamuoyuna açıkladı. Başkan Günay; "Belediyemizin yaklaşık 143 milyon TL borcu olduğunu tespit ettik. Bahse konu olan borçların yaklaşık 78 milyonluk kısmı 2019-2024 yılları arasında çekilen kredilerden oluşmaktadır." ifadelerini kullandı

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den CHP yönetimine geçen Yatağan Belediye Başkanlığı, mevcut borç tablosunu kamuoyuna duyurdu.

Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay, Belediyenin yaklaşık 143 milyon TL borcu olduğunu belirtirken mevcut borcun 78 milyon TL'ye ulaşan kısmının 2019 - 2024 yılları arasında çekilen krediler sebebiyle olduğunu ifade etti.

Günay, yine aynı yıllar arasında belediyeye ait 73 adet taşınmaz satışı yapıldığını belirtti. Yapılan taşınmaz satışlarının mevcut belediye borçlarının %65'ine tekabül ettiğini de ekledi.

Yine aynı yıllar arasında 56 adet taşınmazın belediye kaynaklarına kazandırıldığını ifade eden Mesut Günay, emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Günay, çekilen ve ardından yapılandırma şekilde düzenlenen krediler sebebiyle belediyenin fonksiyonsuz ve iş yapamaz duruma geldiğini söyledi.

Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay'ın açıklaması şu şekilde;

“Değerli Yatağanlı hemşerilerim; 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde sizlerin teveccühü ile Yatağan Belediye Başkanı olarak seçildim. Göreve geldiğim andan itibaren mali hesaplarda yaptığımız incelemeler neticesinde Belediyemizin yaklaşık 143 milyon TL borçlu olduğunu tespit ettik. Bahse konu borçların yaklaşık 78 milyon TL.lik kısmını 2019-2024 yılları arasında çekilen krediler oluşturmaktadır. Bu krediler yıllara sari olarak ödeneceği taahhüt edilmiştir.

Ama en önemlisi plansız bir şekilde yapılan, çoğunluğu 2022-2023 yıllarını kapsayan ve piyasaya ödenmeyen yaklaşık 42 milyon TL. lik borçtur. Ayrıca 2019-2024 yılları arasında yaklaşık 34 milyon 700 bin TL tutarında Belediyemize ait 73 adet taşınmaz satışı yapılmıştır. Satışı yapılan taşınmazların günümüzdeki değeri TÜİK verilerine göre güncellendiğinde yaklaşık 89 milyon 250 bin TL. dir. Yani neredeyse toplam borcumuzun % 65 ine tekabül etmektedir.

Buna karşılık 2019-2024 yılları arasında 56 adet taşınmaz bedelsiz olarak Belediyemize kazandırılmıştır. Vesile olanlardan Allah razı olsun. Yaptığımız incelemeler neticesinde; aşırı borçlanmadan dolayı krediler çekildiğini, bir kısım borçların yapılandırıldığını tespit ettik. Bu durum belediyemizi fonksiyonsuz ve iş yapamaz duruma getirmiştir.”

hhhhhh.jpg

Bu haber toplam 403 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.