BAŞKAN KARAKUŞ: “MEMLEKETTE ATATÜRKÇÜLÜĞÜ EN SON SORGULANACAK İNSAN BENİM”

BAŞKAN KARAKUŞ: “MEMLEKETTE ATATÜRKÇÜLÜĞÜ EN SON SORGULANACAK İNSAN BENİM”
Dalaman Belediyesi tarafından 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Koray Avcı’nın geleceğine dair ilçeye asılan duyuru pankartlarında “Atatürk’ü Anma” yazısı yer almaması sosyal medyada tepkilere neden oldu. Gazetemize açıklama yapan Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, “Gözden kaçırmışız. Bunu hemen düzelttik zaten. Memlekette Atatürkçülüğü en son sorgulanacak insan benim” dedi.

Muğla merkez ve ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için hazırlıklar başladı.

Bu kapsamda Dalaman Belediyesi tarafından, ilçeye 19 Mayıs Perşembe günü Koray Avcı’nın Dalaman Cumhuriyet Meydanı’nda konser vereceğine dair duyuru pankart ve afişleri asıldı.

Pankartta, “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan ücretsiz halk konserimize tüm halkımız davetlidir” yazısı yer aldı.

Öte yandan duyuru pankartlarında “Atatürk’ü Anma” yazsısı yer almadığı için Dalaman Belediyesi sosyal medyadan tepki gördü.

“EĞER BİR ART NİYET OLSAYDI BU PANKARTLAR İLÇEMİZİN CADDELERİNDE ASILI OLMAZDI”

Bunun üzerine Dalaman Belediyesi sosyal medya hesabından eleştirilere cevap verdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlçemizde kutlanan Bayramların, yapılan törenlerin hepsinde Atamıza saygımızı ve sevgimizi her defasında arttırarak göstermeye çalıştık. Bir matbuu hata yüzünden kimseye Atatürk sevgimizi sorgulatmayız. Eğer bir art niyet olsaydı bu pankartlar ilçemizin caddelerinde asılı olmazdı.”

“ATATÜRKÇÜLÜĞÜMÜZÜ SORGULAMAYA KALKAN ARKADAŞLARA SADECE GÜLÜYORUM”

Öte yandan görüşlerini aldığımız Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, “Bizim Koray Avcı’yı davet pankartımız var. Birde 19 Mayıs kutlama pankartımız var iki ayrı. Sadece Koray Avcı davetinde Atatürk’ü Anma bayramı dememişiz. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı demişiz, gözden kaçırmışız. Bunu hemen düzelttik zaten. Yeni pankartlarımızı astık ama bunun üzerinden Atatürkçülüğümüzü sorgulamaya kalkan arkadaşlara sadece gülüyorum. Başka bir şey söylemek istemiyorum. Memlekette Atatürkçülüğü en son sorgulanacak insan benim. 2019 yılından beri milli bayramların kutlamaların tamamında Dalaman’da nasıl şenlikler yapıldığı bellidir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1890 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.