BAŞKAN KEMİKSİZ: ATATÜRK’ÜN ADINI ANMAK İSTEMEYENLERİ KINIYORUZ!”

BAŞKAN KEMİKSİZ: ATATÜRK’ÜN ADINI ANMAK İSTEMEYENLERİ KINIYORUZ!”
CHP Yatağan İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz, Cumhuriyet’in 100.yılında cuma namazında hutbede sadece şehitlerden bahsedildiğini söyleyerek, duruma tepki gösterdi. Başkan Kemiksiz, “Malesef yüzyılda bir gelen Cumhuriyet haftasında cuma namazında verilen hutbede sadece şehitlerden bahsedilmiştir. Bilsinler ki, din ve devlet işlerinin ayrılması için Diyanet İşleri Başkanlığını kuran da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.”

Kemiksiz yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“Demokratik Laik Türkiye Cumhuriyeti neden önemlidir. Anaokullarında mescit zorunluğu olduğu için. Okullarımızda din ve ahlak derslerine eğitim fakültesi mezunu olan öğretmenler değil de, din görevlilerin bu dersleri verdiği için Eğitim de tarikat ve cemaatlerin okul ve yurtlar işlettiği için Ders programlarında din ve ahlak derslerinin zorunlu olup, matematik dersinin seçmeli ders haline getirildiği için Her geçen gün modern çağdaş ve laik eğitimden uzaklaşıldığı için, Atatürk ün dediği gibi Yurtta barış dünyada barışın hüküm sürmesi için ve insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi için tarafsız ve bağımsız bir hukuk sistemi için önemlidir.

“SADECE ŞEHİTLERDEN BAHSEDİLDİ”

“Gelirlerin tüm ülke yurttaşlarına adaletli ve eşit dağıtılması için, Cumhuriyetimizin Yüzüncü yılında görkemli kutlamalardan vazgeçilerek anma programları yapılarak Atatürk’ümüzün ilke düşünce ve izlerinin silinmeye yok edilmeye çalışıldığı için, Demokratik Laik Türkiye Cumhuriyetimizin ilelebet var olması ve Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti için mücadelemiz hep sürecektir. Cumhuriyetimizin 100.yılındayız. Malesef yüzyılda bir gelen Cumhuriyet haftasında cuma namazında verilen hutbede sadece şehitlerden bahsedilmiştir. Oysa isterdik ki düşmanı ülkemizden kovan, ülkemizi parsel parsel paylaşan emperyalist güçlere karşı başkomutanlık yapmış, savaşlar kazanmış ve ülkemizin kuruluşunda bugünlere gelmesinde emeği geçmiş Cumhuriyeti ilan etmiş büyük insanın bu önemli günde isminin anılmaması manidardır. Bilsinler ki din ve devlet işlerinin ayrılması için Diyanet İşleri Başkanlığını kuran da Gazi Mustafa Kemal Atatürk tür. O koltukta oturup görev yapıyorlar ise oda Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Adını anmak istemeyenleri kınıyoruz.”

HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 285 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.