BAŞKAN TOKAT: “Milas’ımızın adına yakışmayan olaylar yaşanıyor”

BAŞKAN TOKAT: “Milas’ımızın adına yakışmayan olaylar yaşanıyor”
Milas Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı bugün saat 14.30’da Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. 5 ana, 6 ek gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat kamuoyunun merak ettiği birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

ATİLLA ÇELİK ANILDI

Konuşmasının başında bugün Bodrum’da defnedilecek Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu Üyesi Atilla Çelik’i anan Başkan Tokat, “Yıllarca Muğla Barosu yönetiminde birlikte çalıştığımız Sayın Av. Atilla Çelik’in ani vefatını üzülerek öğrendik. Bugün Belediye Meclisimizin ardından düzenlenecek cenaze törenine katılım sağlayacağım. Meslektaşım Sayın Av. Atilla Çelik’e Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve meslek camiamıza baş sağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“ADLİ VAKALAR HEPİMİZİ ÜZÜYOR”

Son dönemlerde adli vakaların artması, intiharlar ve cinayetlerle ilgili de konuşan Başkan Tokat, “Milas’ta asayiş açısından olumsuz bir durum mevcut. Özellikle Selimiye’de gencecik bir kızımızı kaybetmenin acısı tazeyken birçok mahallede asayişle ilgili sorunlar yaşanıyor. Son zamanlarda yaşanan cinayetler, intiharlar, yaralama olayları ve adli vakalar hepimizi üzüyor. Buradan bir kez daha silahsızlanmayla ilgili tüm vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Milas’ımızın adına yakışmayan bu tarz davranışlardan kaçınalım ve sükunetli olalım.” dedi.

“DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA”

 Akmercan Firması tarafından Milas’ta doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili meclisi bilgilendiren Başkan Tokat, “Akmercan yetkilileri ile görüşüyoruz. Süreçle ilgili bilgi almak için görüşecektik ancak bazı durumlar ortaya çıktığından dolayı kısıtlı bir bilgi aldık. Milas’ta şu an için Cumhuriyet Mahallesi’nde çalışmalar tamamlandı diyebiliriz. Burada dolgu çalışmasını inceleteceğiz ve incelemenin ardından çalışmalara başlayacağız. Emek Mahallesi’nde de çalışmalar tamamlandı ama o bölgede de bir takım testler yapılacak ve o testlerin ardından da o bölgede çalışmalara başlayacağız.” dedi. Programda aksaklık olmadığını da belirten Başkan Tokat, “Program belirlenen seyrinde devam ediyor. Akmercan Firması’nın Kalınağıl’a kurmak istediği istasyon için yer tahsis işlemleri devam ediyor. Burada acil kamulaştırma davası açarak yer tahsisini sağlamak istiyorlar ve bunun akabinde istasyon kurulumuna başlayacaklar.” dedi. BOTAŞ’ın da Yatağan’dan, Kalınağıl’a doğru döşenecek hat için ihale çalışmasının 24 Haziran’da tamamlandığının 25 Temmuz’da da şirketle sözleşme imzalandığını aktaran Başkan Tokat, “BOTAŞ tarafından hat döşeme süresi 360 gün olarak belirlendi. Boruların siparişinin verildiği ve acil kamulaştırma talebiyle birlikte yer tahsislerinin de halledilerek yer sorunları da ortadan kalkacak.” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ BU KIŞ DA KÖMÜR ALACAK”

Bir yandan doğalgaz çalışmalarının devam etmesi bir yandan kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşların aklında kömür almalı mıyız diye birçok soru işareti oluştu. Bu durumla ilgili de bir takım açıklamalar yapan Başkan Tokat, “Vatandaşlarımızdan gelen talepler oluyor. Bunlar bize de gelen konular ve şunu söyleyebilirim ki vatandaşlarımız bu kış da kömür alacaklar. Çünkü gelecek yıl yaz ayına kadar çalışmalar devam edecek.” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ APARTMANLARINA KOMBİ VE TESİSAT BAĞLANTISI DÖŞEYEBİLİR”

Başkan Tokat, “Vatandaşlarımız apartmanlarına kombi ve tesisat bağlantısı döşeyebilirler. Ama doğalgaz bağlantısı için hemşehrilerimizin beklemeleri gerekiyor. Bu bağlantıları yapmak daha çok bizim yani belediyenin işi.” dedi.

“HER YERDE DOĞALGAZ FİRMALARININ REKLAMLARINI GÖRÜYORUZ BUNUNLA İLGİLİ İŞLEM YAPACAĞIZ”

Doğalgaz çalışmalarının başlamasıyla birlikte her yerde doğalgaz firmalarının reklamları görülmeye başlandı. Bu konuyla alakalı konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Çalışmaların başlamasıyla birlikte her yerde gelişigüzel asılan doğalgaz firmalarının reklamlarını görmeye başladık. Elektrik direklerine, apartmanlara vs. asılan gelişigüzel broşürlerle kötü bir görüntü oluşuyor. Bununla ilgili Zabıta Müdürlüğümüz aracılığıyla yasal işlemlere başladık. Bir kez daha ifade ediyorum; Milas’a gelişigüzel pankart asmak, direklere broşür asmak vs. yasaktır ve bununla ilgili yasal işlemleri yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Bu haber toplam 1448 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.