6 Haziran gecesi saat 23.30 sıralarında, Başkan Ferdi Zeyrek’in bir arızayı kontrol etmek amacıyla girdiği havuzun makine dairesinde elektrik akımına kapılarak ağır yaralanmasının ardından, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne kaldırıldığı ancak tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiği bildirildi. Olayla ilgili Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında hazırlanan bilirkişi raporu doğrultusunda, Başsavcılığın talimatıyla havuzun bakımından sorumlu Yalçın Ö. ile kaçak akım olduğunu bildirmediği belirlenen Ahmet S. gözaltına alındı. Ahmet S.’nin, Başkan Zeyrek’in ikamet ettiği sitede bakım ve güvenlik işlerinde görev yaptığı öğrenildi.

Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinin alınmasının sürdüğü belirtildi.

Çocukları Tehdit Eden Tehlike: Sağlığa Zararlı Çocuk Ürünlerine Bakanlık Darbesi!
Çocukları Tehdit Eden Tehlike: Sağlığa Zararlı Çocuk Ürünlerine Bakanlık Darbesi!
İçeriği Görüntüle

Bilirkişi Raporunda Önemli Tespitler

Olayla ilgili düzenlenen bilirkişi raporunda, makine dairesinde önlemler alınmış olsa da bu önlemlerin zaman içinde korozyon nedeniyle işlevini yitirdiği kaydedildi. Ana girişte ise herhangi bir koruma tedbirinin bulunmadığı belirtildi. Raporda, 50 volt üzerindeki akımın insan hayatı açısından tehlikeli olduğu ifade edilirken, Başkan Zeyrek’in 68-80 volt arasında değişen bir elektrik akımına maruz kaldığı tespit edildi.

Kaynak: İHA