Başkandan su tepkisi

Başkandan su tepkisi
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin su fiyatlarına yapmış olduğu zammı eleştirerek, "Böyle su fiyatının siyaseti...

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin su fiyatlarına yapmış olduğu zammı eleştirerek, "Böyle su fiyatının siyaseti de olur, eleştirisi de” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, bir televizyon kanalında çıkmış olduğu programda, su fiyatlarıyla ilgili yapılan zamlarla ilgili, “Suyun siyaseti olmaz. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak belediyeler arasında en ucuz suyu veren belediyelerden biriyiz” ifadelerini kullanmıştı. Yapılan fahiş su zamanları ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün bu demeçlerinin ardından Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı bir basın açıklaması düzenleyerek, su fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu.

“Biz suyu meskenlere 1 TL 40 kuruştan satıyorduk”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, 2013 yılında Fethiye Belediyesi’nin su tarifelerini göstererek yaptığı açıklamada, “Su en doğal ve tabi ihtiyacımız. Bir de bizim suyumuz Eşen Çaygözünden geliyor. Ben çeşme suyu içiyorum. Bu su cazibeyle gelen bir su. Biz fazla değil 2013 yılına kadar bir ton suyu 1.03 TL’ye mâl ediyorduk. Meskenlere bu suyu 1 TL 40 kuruştan, işyerlerine 1 TL 80 kuruştan, şantiyelere 1 TL 70 kuruştan, resmi kurumlara ise 1 TL’den satıyorduk. Bu sattığımız rakamlarla da, hem Alman Kalkınma Bankası’ndan almış olduğumuz kredinin geri dönüşünü sağlıyorduk, hem de 15 mahallemize suyla ilgili ihtiyaçlarını giderecek alt yapısal hizmetleri yapıyorduk. Yani, bu fiyatlarla satış yaptığımızda 15 mahalle olan Fethiye’mize hem hizmet ediyorduk, hem borcumuzu ödüyorduk, hem de kâr ediyorduk”

“Suyun siyaseti olur”

Başkan Saatcı konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Sayın Osman Gürün diyor ki, ‘Suyun siyaseti olmaz.’ Hayır, siyaset hayattır. Doğduğunuz günden ölümünüze kadar her şey siyasettir. Yani suyun da siyaseti olur, otobüs fiyatlarının da, kanalizasyon katkı payının da siyaseti olur”

Bu haber toplam 855 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.