Başkandı, Vekil Olmuş

Başkandı, Vekil Olmuş
Kasım Seçimlerinin Ardından Muğla’nın Bakan Beklentileri Gerçekleşmeyince Herkeste Hayal Kırıklığı Yaşanmıştı. Bakanı Olmayan Bir Şehir Olarak...

Kasım Seçimlerinin Ardından Muğla’nın Bakan Beklentileri Gerçekleşmeyince Herkeste Hayal Kırıklığı Yaşanmıştı. Bakanı Olmayan Bir Şehir Olarak Yaşamaya Devam Edecektik Gerçi Bu Alışık Olduğumuz Bir Durumdu. Ak Parti’nin Vitrin İsimlerinden Yusuf Kayacık’ın Sosyal Medya Hesabında “Acı Ama Malesef Gerçek...” Başlıklı Paylaşımında bir gencin kendine aktardıklarını paylaşmış.   “Az Önce Bir Genç Ofisime Geldi... Maliye Bakanlığında Çalışmak İçin Sınava Girmiş 84 Puan Almış, Ardından Yapılan Mülakatta İse 38 Puanla Elenmiş.... Buraya Kadar Herşey Normal, Ancak ‘Sence Mülakatta Neden Düşük Puan Aldın’ Diye Sorduğumda Verdiği Cevap Çok Acı, Hem De Çok... ‘Muğlalı Olduğum İçin Mülakata 1-0 Mağlup Başlıyorum Başkanım..."

***

Bu paylaşımın üzerine Zübeyda Fellehoğlu “Muğlalı Bakan Olsa..?” başlıklı yazısında Muğla’nın lobisinin neden olmadığını detaylı olarak açıklamış. Geçtiğimiz gün AK Parti milletvekili Nihat Öztürk Menteşe’de görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Uzun uzun açıklama yapmak yerine sohbet etmek istediğini belirten Öztürk sohbet sırasında ilginç detaylar verdi. Özlemle beklenen 2. Etap TOKİ hakkında pazartesi günü TOKİ’de yapılacak toplantıya gireceklerini, Üniversite öğrencilerine yönelik yapılacak iki büyük yurt için yer tahsisinin Orman Bakanlığından yapıldığını anlattı.

***

Beklenenin aksine Muğlalıları şaşırtmaya devam edeceğini anlatan Öztürk, Bütçe Komisyonunda kendisine teklif edilen görevi neden almadığını da anlatı. Öztürk, “Bütçe Komisyonunda olsam şu dakikalarda Muğla’da olamazdım. Yoğun mesai isteyen ve Muğla’ya gelmemi zorlaştıracak bir görevdi. Ben 2 Kasım sabahından başlayarak Muğla’yı karış karış gezmeye devam ediyorum. Nerede bir iş yapılması gerekiyorsa, nerede sorun varsa bunları yerinde görüp çözümü için hızla çalışmaya başlıyorum” dedi.

***

Bzi dedikodu değil hizmet üretmek için aday olduk diyen Öztürk, “Ben Muğla’nın milletvekiliyim. 900 bin kişinin milletvekiliyim ve buna uygun çalışmalar sergiliyorum. CHP’li Yatağan Belediyesi ve Dalaman Belediyesi’ne Turizm Bakanlığından ek kaynak çıkarttık.  Bizler belediye ayrımı yapmıyoruz vatandaşa hizmet edecek herkesin projesine destek oluyor kaynak buluyoruz.” Teşkilat çalışmalarında da etkin rol almayacağını şu cümlelerle anlattı. “Ben dört yılı aşkın süre İl Başkanlığı görevi yaptım. Bu sürede bir çok farlı olay yaşadım. Aynı şeyleri teşkilatımıza yaşatmam. İlçe, ve il kongrelerinde taraf olmam. Teşkilat en doğru kararı verir” dedi.

***

Ankara’da Muğla lobisi olmamasının eksiklik olduğunu ama bunu da farklı bir çalışma ile aşabildiklerini anlatan Öztürk, “Ankara’da bir Muğla lobisi yok ama önceki dönem İl başkanlarından oluşan 20 kişilik bir milletvekili gurubu var. Bizler aynı dönemde görev yapmış eski il başkanları yeni vekiller, bölgelerimizle ilgili çözülecek ne sorun varsa toplu halde bakanlarımızın kapısını çalıyor, destek istiyoruz. Muğla’ya yapılması planlanan öğrenci Yurtları içinde bu gurupla destek alarak Orman Bakanlığından yer tahsisini yaptırdık. Şimdi sıra yerel yönetimde. Üniversite hastanesinde kot farkı ile kazanılan katlar gibi yurt inşaatlarında da bizlere ilave 1 kat versinler istiyoruz. Böylece yurtların kapasitesi de artacak ve Muğla’da ev kiraları biraz da olsa düşecektir.”

***

“TOKİ’de öncelik Menteşe’nin” Menteşe İlçe Başkanı Erdoğan Ünal’ın, “Ben ilçem için 2. Etap TOKİ’yi istiyorum.” Cümlesi üzerine Milletvekili Öztürk, “Bizim içinde öncelik Menteşe. Daha önce ki dönem milletvekillerimiz söz verdi. Bizde verilen sözlerde ve hizmette devamlılık esas bu yüzden öncelik Menteşe’nin ancak bunun akabinde Bodrum, Marmaris ve Fethiye’de de turizm sektöründe düşük maaşlarla çalışanlara yönelik TOKİ evleri yapılacak. “

***

Basınla buluşmasından keyifli ayrılan Milletvekili Öztürk verdiği sözleri yerine getirecek minin takibide biz gazetecilerin görevi olacak. Verilen sözler masada mı kalacak gerçek mi olacak. Bir gazeteci olarak Muğla için taş üzerine taş koyanı başımın üzerinde taşırım.

Bu haber toplam 493 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.