Başkanı da tutukladılar

Başkanı da tutukladılar
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon "İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek...

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon "İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" iddialarıyla Bodrum 3.Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. DP’li Belediye Başkanı Kocadon Muğla E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. CHP’li Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise “ Ben çantamı bile hazırladım” dedi. DP’Lİ Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a yaklaşık 2 ay önce Ak partiye geçmesi için teklif götürülmüş ancak Kocadon teklifi geri çevirmişti. 

DP’li tek başkandı

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Bodrum’da Demokrat Partili Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bodrum Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararı ile Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 28 Mayıs'ta Bodrum belediyesine operasyon düzenledi. Operasyonda Belediye Meclis Üyesi M.Ö., İmar Ve İskan İşleri Müdürü H.A., İmar Ve İskan İşleri Müdürlüğü personeli O.Ç., turizimci O.B., turizimci Y.A., elektrik malzemesi satıcısı S.G., mütaahit N.D., müteahit V.K. olmak üzere toplam8 kişi gözaltına alınmıştı.

Başkanı makamdan aldılar

Polis tarafından gözaltına alınan 8 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildiği sırada 4 polis Bodrum Belediyesine giderek Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında gözaltına aldı. Gözaltına alınan belediye başkanı Kocadon ‘ savcı ifademi almak istemiş. Onun için götürüyorlar’ demişti. Bodrum Adliyesi'ne getirilen Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Belediye Meclis Üyesi M.Ö., İmar Ve İskan İşleri Müdürü H.A., İmar Ve İskan İşleri Müdürlüğü personeli O.Ç., turizimci O.B., turizimci Y.A., elektrik malzemesi satıcısı S.G., mütaahit N.D., müteahit V.K. olmak üzere toplam 9 kişi ifadelerinin ardından haklarında, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlarından tutuklanarak Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Başınız dik olsun dedi

Tutuklanan bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un polis otosuna bindirildiği sırada arbede yaşandı. Kocadon, yanındakilere, "Başınız dik dursun" dedi. Başkan Kocadon’u Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Ortakent Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, bazı belediye meclis üyeleri, Mehmet Kocadon'un ağabeyi Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Kocadon, belediye personeli ve yakınları sloganlar atarak uğurladı.  Bodrum'dan polis eşliğinde Muğla'ya getirilen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve 8 kişi cezaevine götürülmeden önce sağlık kontrolünden geçirildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen Başkan Kocadon ve 8 kişi, burada toplu olarak sağlık kontrolünden geçirildikten sonra cezaevine gönderildi.

Gürün: çantamı hazırladım

CHP’li Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un tutuklanmasıyla ilgili olarak “ bu gün bir korku imparatorluğu yaratıldı. Sabahleyin kapınızı kimin çalacağı belli değil. Özellikle muhalif belediye başkanları artık diken üstünde oturuyor. Biz kendimizden ve yaptıklarımızdan emeniz. Ben eşime söyledim. Her şeye hazırlıklı olun. Ne olacağı belli olmaz dedim. Hatta olası bir durum için çantamı bile hazırladım” dedi.

Bu haber toplam 576 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.