Başpehlivanlar Kavaklıdere'de Güreşiyor

Başpehlivanlar Kavaklıdere'de Güreşiyor
Kavaklıdere Belediyesi tarafından bu yıl 26'ıncısı düzenlenecek olan Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri 7 temmuz akşamı düzenlenecek olan  ünlü sanaçcı Petek Dinçözün konseriyle başlıcak.Kavaklıdere Belediyesi tarafından...

Kavaklıdere Belediyesi tarafından bu yıl 26'ıncısı düzenlenecek olan Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri 7 temmuz akşamı düzenlenecek olan  ünlü sanaçcı Petek Dinçözün konseriyle başlıcak.

Kavaklıdere Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 26'ıncısı düzenlenecek olan Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde geçtimiz yıl Kırkpınar Başpehlivanı olan İsmail Balaban da güreşecek. Menteşe Yerküpe Yaylası'nda 08 temmuz pazar günü düzenlenecek olan güreşlere son 10 yılın başpehlivanları 32'i başpehlivan, yaklaşık 250 güreşçi  katılacak.

Güreşleri vatandaşlar ücretsiz olarak takip edebilecek. Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Kırkpınar Güreşleri'ni aratmayan 26. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne vatandaşları davet etti. Yaklaşık 1,5 ton zeytinyağının kullanılması bekleniyor ,geçtiğimiz yıllarda oldukça kalabalık bir seyirci kitlesi önünde yapılan güreşlere, bu yılda katılımın yoğun olması ve 10 kişinin katılmasını bekliyoruz. Menteşe Beşpınar Yağlı Güreşleri'ni 25 yıldır düzenlenen ve atasporumuz olan güreşlerin  Muğla ve Kavaklıdere'nin birer Yörük kenti olduğunu belirten Demir , "Yağlı pehlivan güreşi, kültürel mirasımız, Müslüman Yörük Türkmenlerin olmazsa olmazlarından. 700 yıldır Yörüklerin bölgemizde düzenlediği yağlı pehlivan güreşlerinin, bizden sonraki nesle sağlıklı bir şekilde aktarılması için bu güreşleri düzenliyoruz." diye konuştu.

Geçtimiz yıl 70 bin lirayla Güreş ağası olan iş adamı Behçet Çağlayan "Yağlı güreş, bizim özümüz, kültürümüz ve peygamber sporumuz. Elimizden geldiğince sevdirmeye ve aşılamaya çalışıyoruz. Bu yolda da devam edeceğiz." dedi.

Bu haber toplam 1859 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.