BEBEKLER BAYRAMLAŞTI

BEBEKLER BAYRAMLAŞTI
Milas Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Milas’ta doğacak her bebeğe, doğduğu andan itibaren, doktor, hemşire ve gıda...

Milas Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Milas’ta doğacak her bebeğe, doğduğu andan itibaren, doktor, hemşire ve gıda mühendisinden oluşan bir ekip tarafından, evinde ziyaret edilerek  aileyle tanışma, bebek bakımı ve gelişimi ile ilgili her tür bilgilendirme ve süreç içinde çıkacak her sorunda başvurarak yardım alma hizmetlerini kapsayan “Hoşgeldin Bebek” projesinin  ilk etkinliği dün yapıldı.

4 ay önce  hayata geçirilen ”Hoşgeldin Bebek”projesi ile  bu güne kadar 400 aileye ulaşan Milas Belediyesi bebek ve ailelerini bayramda bir araya getirdi.Milas Şehir Parkı’nda düzenlenen bayramlaşma etkinliğine Belediye Başkanı Muhammet Tokat,Başkan Yardımcıları Zeynep Mat,Faik  Karagöz,Meclis üyeleri ve ziyaret edilen aileler katıldı.

Bayramlaşma etkinliğinde konuşma yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat :

“24 Şubat 2016 tarihinde başlatılan proje çalışması kapsamında 4 ayda 400 aile ziyaret edildi.Proje Sağlık işleri Müdürü Dr. Cemal Çelikdemir Gıda Mühendisi Nihan Aral ve Hemrile Berna Avcılar tarafından yürütülmektedir. Ziyaret edilen her aileye anne ve bebek bakımı, bebek beslenmesi ve gelişimi hakkında eğitimlerin yanı sıra bebek ihtiyaçları doğrultusunda hediye sepeti de sunulmaktadır.Sunulan hizmetlere ilişkin gerek sosyal medya gerekse şahsen tarafıma ulaşan geri dönüşler bizler için oldukça memnuniyet vericidir.

Projemiz her ne kadar yerel ölçekte olsa da bizleri Antalya,Adana,Konya,Marmaris ve Fethiye’den arayan ailelerin olması hedeflerimizin çok üzerine çıktığımızın bir göstergesi olmuştur.Bu projede bizleri evlerinde ağırlayan ve ilgi ve alakasını esirgemeyen tüm Mılas’lı hemşehrilerimize teşekkür ediyor daha nice bayramlarda buluşmayı diliyorum”dedi.

Hoş geldin Bebek projesinde ikinci etap olarak “Hoş geldin Bebek Hatıra Ormanı” çalışmalarının başlatıldığını da belirten Başkan Tokat ; Her doğan bebek için anı koruluğuna bir ağaç dikilerek ailelere sertifika verilecek ve ağaçların üzerine bebeklerin  isimlerinin ve doğum tarihlerinin yazılı olduğu birer künye asılacağını söyledi.

Bayramlaşma etkinliği çocukların palyaçolar ile beraber çalınan müzik eşliğinde oynaması ve ailelere sunulan çeşitli ikramlarla son buldu.

Bu haber toplam 822 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.