Belediye başkanı gözaltında

Belediye başkanı gözaltında
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ihale yolsuzluğu kapsamında başlatılan operasyon kapsamında 4 polis tarafından belediye binasından alınarak adliyeye...

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ihale yolsuzluğu kapsamında başlatılan operasyon kapsamında 4 polis tarafından belediye binasından alınarak adliyeye götürüldü. Belediye Başkanı Kocadon “ beni ifade için götürdüklerini söylüyorlar. İfade vermek için geldim” dedi. Bodrum Belediyesine düzenlenen ve daha önce gözaltına alınan 8 kişi suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet, irtikap, gizliliğin ihlali ve haberleşme gizliliği ihlal suçlamalarıyla itham ediliyor.

Operasyon 2009’da başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Belediyesine yönelik 16 Eylül 2009 tarihinde operasyon başlatıldı. 32 ay süren inceleme sonrasında aralarından belediye meclis üyesi M.Ö.imar ve şehircilik müdürü H.A., N.D., Y.A., V.K., O.B., S.G. ve O.Ç olmak üzere 8 kişi polis tarafından gözaltına alınmıştı. Muğla Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele müdürlüğü Ekipleri tarafından ifadeleri tamamlanan 8 kişi savcılığa sevk edildi.

Başkanı belediyeden götürdüler

8 Kişinin savcılığa sevk edilmesinden sonra öğle saatlerinde 4 polis Bodrum Belediyesine gelerek belediye başkanı Mehmet Kocadon’u gözaltına aldı. Başkanlık katında bulunan başkan Mehmet Kocadon belediye personeli önünde adliyeye götürüldü. Adliyeye 4 polis eşliğinde getirilen Belediye Başkanı Kocadon gazetecilerin ‘niçin gözaltına alındınız’ sorusuna  “Hangi konuda ifade vereceğimi bilmiyorum, ifade için geldim” şeklinde cevap verdi. Bodrum Belediyesine düzenlenen ve daha önce gözaltına alınan 8 kişi suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet, irtikap, gizliliğin ihlali ve haberleşme gizliliği ihlal suçlamalarıyla itham ediliyor.

Bu haber toplam 577 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.