Belediye’de Sendika Değişim iddiaları

Belediye’de Sendika Değişim iddiaları
BBP İl Başkanı Harun Akın Muğla Büyükşehir Belediye personeline sendika değiştirmeleri yönünde baskılar yapıldığını iddia etti. BBP İl Başkanı...

BBP İl Başkanı Harun Akın Muğla Büyükşehir Belediye personeline sendika değiştirmeleri yönünde baskılar yapıldığını iddia etti. BBP İl Başkanı Akın yaptığı yazılı açıklama ile belediye çalışanlarının mevcut sendikadan istifa ederek DİSK’e üye olmaları yönünde baskılara maruz kaldığını iddia etti. BBP İl Başkanı Akın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Son zamanlarda Muğla Belediyemiz bünyesinde çalışmakta olan ve Belediye iş sendikasına kayıtlı personelin özellikle üst düzey yöneticiler başta olmak üzere tehdit edilerek DİSK’e üye olmaları yönünde ciddi baskılar olduğu, çalışanların bu baskı ile işten çıkarılma korkusuyla baş başa bırakıldığı yönünde duyumlar almaktayız. Sosyal Demokrat olduğunu iddia edenler neden işçi ve emekçi insanlarla uğraşır ve örgütlenme özgürlüğünü hazmedemez?

Bu duyumlarımız doğru ise ki insanlarla yapmış olduğumuz görüşmelerde doğru olduğunu teyit ettiler, artık her kim olursa olsun işçinin, emekçinin ve alın teri ile yaşamını idame ettiren insanların üzerinden elini çeksin, insanların huzurunu bozarak, zorla ve istemeyerek bir yerlere monte etmeye çalışmayın,kağıt üzerinde değiştirseniz de insanların fikir ve düşüncelerini değiştiremezsiniz bu despot anlayış ve tavrınızdan vazgeçmenizi ve personeli rahat bırakmanız konusunda sizleri ikaz ediyor ve personel adına bu hususun takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum.”

Bu haber toplam 1282 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.