Belediyeden Ata Sporuna Yatırım

Belediyeden Ata Sporuna Yatırım
Önümüzdeki yıl daha modern bir tesisle güreş severlerin huzuruna çıkmayı hedefleyen Seydikemer Belediyesi, Seki Zümrüt Çayırında yapacağı yeniliklerin...

Önümüzdeki yıl daha modern bir tesisle güreş severlerin huzuruna çıkmayı hedefleyen Seydikemer Belediyesi, Seki Zümrüt Çayırında yapacağı yeniliklerin startını şimdiden verdi. Bu yıl 25’incisi düzenlenen Seydikemer Yağlı Pehlivan Güreşlerine 53’ü başpehlivan olmak üzere 607 pehlivan katıldı. Her geçen daha büyük bir organizasyon haline gelen Seydikemer Güreşlerine ilgi de her geçen yıl daha da artıyor ki çevre illerden de binlerce seyirci Seydikemer’deki güreşleri takip etmeye başladı. Seyircinin fazla olması pehlivanların performansına da doğrudan etki ederken; Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz,  güreşlerin düzenlendiği Seki Zümrüt Çayırında ek tribün başta olmak üzere duş ve tuvalet gibi bölümlerde bazı yenilikler yapmak için çalışma başlattı.

Doğal çim olması bakımından da Türkiye’deki ender sahalardan olan Seki Güreş Sahasındaki çalışmaları değerlendiren Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Acar,“Belediye Başkanımız Yakup Otgöz’ün 25. Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinde yapmış olduğu konuşmalarda mevcut güreş sahamızın yenileceği ve buradaki alt yapı hizmetlerinin  tamamlanacağına dair vermiş olduğu sözlerini, vermiş olduğu vaatlerini yerine getirmek için özellikle Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından çalışmalara başlanmıştır. Çalışmalarımız mevcut sahanın kullanılması için su ihtiyacını karşılanması için bir sondaj kuyusu çalışmasıdır. Bunu bugün itibariyle tamamladık, gerekli makinaları monte edeceğiz ve damlamaları bağlayacağız. 2. çalışma Programımızda yine bu yılın sonlarına doğru mevcut tesis içindeki tuvalet, soyunma kabinleri gibi sosyal ihtiyaçların olduğu alanlarda yeni binalar yapacağız. İnşallah 26. Seydikemer Seki Güreşlerinde tribünlerimizi de 3 bin kişi daha artırarak tüm halkımıza çok rahatlıkla oturabileceği bir güreş alanını sağlayacağız” dedi.

Bu haber toplam 690 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.