Belediyeden yeşil ışık

Belediyeden yeşil ışık
Muğla’ya yapılacak olan 500 yataklı yeni devlet hastanesinin projesi tamamlandı. 80 bin metrekarelik alana yapılacak olan hastane 120 trilyona mal alacak....

Muğla’ya yapılacak olan 500 yataklı yeni devlet hastanesinin projesi tamamlandı. 80 bin metrekarelik alana yapılacak olan hastane 120 trilyona mal alacak. Projenin mimarı Nimet Aydın geniş kapsamlı toplantıda projeyi anlattı. Muğla Belediyesi projeye sıcak baktı. Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün “ Hiç kimse yapılacak olan 500 yataklı hastaneye karşı değil. Mimar arkadaş güzel bir proje çizmiş. Şuan için çok büyük bir sıkıntı gözükmüyor” dedi.

Yüksel katılım oldu

Muğla’ya yapılacak olan 500 yataklı devlet hastanesinin mimar Nimet Aydın tarafından tamamlandı. İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezinde hazırlanan proje sivil toplum örgütü temsilcilerine anlatıldı. Toplantıya Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Gürbüz Akçay, Mimarlar Odası Temsilcileri, İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcileri, Ak Parti Muğla merkez İlçe Başkanı Av. Mustafa Çelebi ve çok sayıda izleyici katıldı.

500 yataklı Devlet Hastanesinin projesini çizen Mimar Nimet Aydın “ Mart ayında proje ihalesi yapıldı. İlk önce Bakanlık bana 250 yatak kapasiteli hastane olacak dedi. Sonra 500 yataklıya çıkartılar. 500 yataklı olunca ister istemez kat sayısı da artı. 80 bin metrekarelik bir kapalı alan kullandık. Projeyi tamamlayıp bu gün Muğla Belediyesine sunacağız. Umarız hiçbir sorun çıkmaz” dedi.

Büyük bir sorun yok

Muğla Belediye Başkanı Onsan Gürün “500 yataklı devlet hastanesinin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz. Mimar arkadaşımız çok güzel bir proje hazırlamış. Kendisini kutluyorum. Bu gün burada tüm sivil toplum örgütleri ve odaların temsilcileriyle projeyi tartışmak için toplandık. Üç gün sonra şuarası böyle burası böyle olsa daha iyi olurdu ya da olmazdı tartışmasının yapılmaması için birlikteyiz. Bizde biran önce hastanenin hizmete girmesini istiyoruz. Şuan için projede çok büyük bir sorun gözükmüyor” dedi.

Muğla il Sağlık Müdürü Cihan Tekin “Üniversite arazisi üzerinde bulunan bin 700 dönümlük alan tahsis edildi. 500 yataklı devlet hastanesi için Nimet Aydın Projesini tamamladı. Yasal işlemlerin bitmesi için belediyeye geldik. Bu proje yaklaşık 120 trilyon liraya mal olacak. Öyle sanıyorum ki Muğla’nın en büyük yatırımı olacak” dedi.

Bu haber toplam 515 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.