Bilirkişi Skandalı

Bilirkişi Skandalı
Ünlü mankenin ölümünün ardından ortaya çıkan ‘112 Acil Servis’ kayıtlarında bilirkişinin tahrifat yaptığı ortaya çıktı. Bilirkişi, Baş’ın...

Ünlü mankenin ölümünün ardından ortaya çıkan ‘112 Acil Servis’ kayıtlarında bilirkişinin tahrifat yaptığı ortaya çıktı. Bilirkişi, Baş’ın öldüğü villanın sahibi Ahmet Bayer’in ses kaydındaki ‘Merdivenden düştü’ cümlesini anlamamış! Bodrum’da işadamı Ahmet Bayer’in villasında şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden mankenler kraliçesi Aslı Baş davasının en önemli delilinde tahrifat yapıldı. 5 sene sonra ortaya çıkan “112 Acil Servis” telefon ihbarındaki ses kaydı, davanın gidişatı için en önemli deliller arasında gösteriliyordu. Bayer bugüne kadar jandarma ve savcılık ifadeleriyle gazete beyanatlarında hep Aslı’nın intihar ettiğini söylemişti.

En Önemli Kelimeyi Bilemedi!

Mahkeme, Aslı Baş vekili Faruk Zorba tarafından 5 yıl sonra bulunan ses kaydı dosyaya konuldu. Ardından da ses kaydının deşifresi için bir bilirkişi görevlendirildi. Bilirkişi bütün kaydı bire bir çözdü ama kayıttaki en önemli kelimeyi anlamadı! Bugüne kadar hiç kullanılmayan “Merdivenden düştü” kelimesi (............) olarak geçildi.‘Aslı intihar etti’ demişti. Bilirkişinin “Merdivenden düştü” cümlesini “…. Düştü” olarak deşifre etmesi düşündürücü bulundu. Baş’ın vekili Faruk Zorba, “Ahmet Bayer’in Hürriyet'teki röportajı ortadadır. “Aslı intihar etti. Aşağı düştükten sonraki sesi duyduktan sonra kendimden geçtim. Bayıldım” demişti. Bayılan bir insan olaydan hemen sonra 112’yi arıyor" dedi.

Arman, Bayer’i Aklamaya Çalışmıştı

 

Hürriyet yazarı Ayşe Arman Aslı Baş davasında adeta suçluyu kayırmış ve Ahmet Bayer’in aklanması için röportajlar yapmıştı. Arman’ın Bayer ile yaptığı röportajda Aslı Baş, psikolojik bir sorunları olan ve intihara meyilli bir kişilik olarak tanıtıldı. Arman’ın  aklama işi tapelere de yansımıştı. Tapelerde Arman Bayer’e “Çözüyorum şeyi bir gelişme var mı?” derken Bayer ise “Şöyle şeyi gördük en azından asliye cezaya gitti dosya. Tahliye talebi için çok ciddi inceliyorlar” dediği tespit edilmişti. Arman’ın ise “O zaman biz bunu da koyalım habere değil mi?” demiş Bayer ise “Bilmiyorum ki... Mahkemeler burada kendilerine baskı yapıldığını düşünür mü acaba?” şeklinde yanıt vermişti.

Bu haber toplam 466 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.