bilirkişiden sonra savcıda cinayet dedi

bilirkişiden sonra savcıda cinayet dedi
Turizmci Ahmet Bayer’in villasında terastan düşerek öldüğü öne sürülen 2003 mankenler kraliçesi Aslı Baş davasında şok bir gelişme yaşandı. Bodrum...

Turizmci Ahmet Bayer’in villasında terastan düşerek öldüğü öne sürülen 2003 mankenler kraliçesi Aslı Baş davasında şok bir gelişme yaşandı. Bodrum Cumhuriyet Savcısı Bülent Baki tarafından hazırlanan fezleke Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Savcı tarafından hazırlanan fezleke de Hakan Bayer ve volkan Bayer’in cinayetten, turizmci Ahmet Bayer’in cinayete iştirakten ve villalarında çalışan Murat Umirov'un  da delilleri karartmak suçlarından yargılanmasını talep etti.

Bilirkişi cinayet demişti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 2003 mankenler kraliçesi Aslı Baş 21 Temmuz 2010 tarihinde gece saat 02.30 sıralarında turizmci Ahmet Bayer’in villasının balkonundan düşmüş ve yaşamını yitirmişti. Aslı Baş’ın ailesi kızlarının intihar etmediğini cinayete kurban gittiğini ileri sürmüş ve davacı olmuşlardı. Ulusal Kriminal Büro Adli Kriminal İnceleme ve Raporlama Kuruluşu tarafından geçen 19 Nisan'da hazırlanan ön bilirkişi raporunda, "Kadın düşmüyor, atlamıyor, atılıyor" ibaresi üzerine ifadelerine başvurulan ünlü turizmcinin oğulları Hakan ve Volkan Bayer, 29 Ağustos'ta tutuklandı. Olayla ilgili 30 Ekim 2012 tarihinde yine aynı kuruluş tarafından hazırlanan 172 sayfalık detaylı ikinci bilirkişi raporunda da manken Baş'ın cinayete kurban gittiği belirtildi. Bodrum 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 8 Kasım'daki duruşmada, Muğla Cezaevi'nde tutuklu bulunan Volkan Bayer'i yurt dışı yasağı koyup, adli kontrollü olarak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Hakan Bayer'in ise tutukluluğunun devamına karar vermişti.

Fezleke başsavcılığa geldi

Dün akşam saatlerinde Bodrum Cumhuriyet Savcısı Bülent Baki, hazırladığı 7 Aralık tarihli fezlekeyi Muğla Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi. Fezlekede turizmci Ahmet Bayer'in 'cinayete iştirak', oğulları Hakan ve Volkan Bayer'in 'cinayet', villarında çalışan Murat Umirov'un ise 'delilleri karartmak' suçundan yargılanmaları talep edildi. Bodrum Cumhuriyet Savcısı Bülent Baki’nin Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği fezleke de olayın yaşandığı gün villaya ilk giden Yalıkavak Jandarma Karakol Komutanın da ifadesinin yer aldığı öğrenildi. Yalıkavak Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen İbrahim Gürdal'ın "Olay yerindeki kan izleri ve Aslı Baş'ın düştüğü yer yıkanmış, deliler karartılmış veya kaldırılmış. Bu konuyu soruşturmayı yürüten ilk savcıya da iletmiştik ancak o zaman ifademize gerek görülmemişti" ifadesine de yer verildiği öğrenildi.

Bu haber toplam 403 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.