Bin 300 metrede mahsur kaldılar

Bin 300 metrede mahsur kaldılar
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerinden oluşan 14 kişilik dağcı ekibi Köyceğiz’in Sandas Dağında yoğun tipiye yakalandı. Bin 300 metrede...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerinden oluşan 14 kişilik dağcı ekibi Köyceğiz’in Sandas Dağında yoğun tipiye yakalandı. Bin 300 metrede mahsur kalan üniversite öğrencileri 6 saatlik bir çalışmanın ardından kurtarıldı.

Jandarmayı aradılar

Muğla Sıtkı koçman Üniversitesinden 14 öğrenci Köyceğiz’in Sandras Dağına çıktılar. Bin 300 metrede çadır kurdular. Akşam saatlerinde yoğun tipiye yakalandılar ve dağda mahsur kaldılar. Akşam saat 19.00’da jandarmayı arayarak dağda mahsur kaldıklarını söyleyerek yardım istediler. Dağda mahsur kalan 14 öğrencinin kurtarılması için hareke geçildi.

6 saat sonra kurtarıldılar

Jandarma ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri Sandras dağına tırmandı. Yaklaşık 6 süren çalışmanın ardından 14 üniversite öğrencisi kurtarıldı. Dağda tipiye yakalanan ve mahsur kalan 14 üniversite öğrencisinden bir kız öğrencinin donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Donma tehlikesi geçiren kız öğrenciye sağlık ekipleri ilk müdahale gerçekleştirdi ve hastaneye kaldırdı.

Bu haber toplam 450 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.