Bir Babanın İki Evladı

Bir Babanın İki Evladı
Kim baba? Evlatları kim? Hemen kafalarda oluşan sorular bunlar olsa gerek bu başlığın ardından. Babanın kim olduğunu sizlerin yorumlarına bırakıyorum...

Kim baba? Evlatları kim? Hemen kafalarda oluşan sorular bunlar olsa gerek bu başlığın ardından. Babanın kim olduğunu sizlerin yorumlarına bırakıyorum şimdilik ama evlatlar belli. 1967 yılında dönemin Muğla Valisi  Hasan Basa’nın önderliğinde Muğlalı spor severlerin katkısı ile 16.06.1967 tarihinde kurulan Muğlaspor diğeri de 1991 yılında Yeşil, beyaz ve Mavi renkleri ile tescil edilen o günden itibaren sadece Basketbol branşında hizmet vermiş, bölgenin bu konuda ki tek Basketbol İhtisas kulübü  Muğla Ormanspor. 

***

Hangi baba iki evladını ayırır ki? Bizimde ayırmamamı mümkün değil. Sektörde ilk görev yapmaya başladığım 1992 yılından bu yana her hafta sonu hem kendi sahasında hem de deplasmanda Muğlaspor’u takip ettim. Unutamadığım birçok maç ve anekdot var aslında. Şimdi ise Muğlaspor’un durumu ne? ne yapıyor? Diye sorduklarında hep aynı şeyleri söylüyoruz. “bütçe yetersiz, taksitlendirmeler zorla ödeniyor, buna rağmen başarı için formalar terliyor.”

***

Muğlaspor denildiğinde pazar günleri kahvelerin boşaldığı, stadyum önünde bekleyen çocukları önlerine birer ikişer alarak içeriye sokan ama holigan olmayan taraftarlar, devre arasında tribünde çekirdek ve çıtırmak satanlar, maç sonu galip gelindiğinde stadyum önünden başlayarak heykele kadar davul gırnata eşliğinde Muğlaspor Marşını söyleyerek yürüyen taraftarları hatırlarım hep.

***

Dün köşemde yer verdiğim Ormanspor yazımdan sonra spor camiasından birçok telefon aldım. Herkes Ormanspor’a nasıl destek oluruz ya da neler yapabiliriz diyordu. Gelen telefonlardan biri gerçekten ilginçti. Muğlaspor Başkanı Haluk Beyimoğlu yazının ardından arayanlardandı. Başkan Beyimoğlu, “Biz Muğlapor camiası olarak  Ormanspor’a destek veriyoruz vermeye devam edeceğiz. Ancak hepimizin bildiği gibi bir de desteğe ihtiyacı olan Muğlaspor var. Ligin ilk yarısını 4 averaj farkla ikinci sırada kapattık. Bana göre lider bir takım olarak kapattık. İstenen desteği bulamamamıza rağmen imkansızlıklar içinde başarı öyküsü yazmaya çalışan bir kadrodan oluşuyoruz” dedi.

***

Başkanın bu serzenişinin arlında Muğlaspor’un geçmişten gelen yapılandırılan borçlarının yanı sıra istenen desteğin alınamaması yer tutuyor. Muğlaspor hala aylık 20 bin tl yapılandırma taksiti ödüyor. 2018 yılına kadar da devam edecek. Bal Liginde şampiyonluğa oynayan takımın toplam bütçesi ise bir milyon 500 bin lira. Şimdiye kadar bir milyonluk kısım tamamlandı ancak hale 500 bin lira açığı bulunuyor. Başkan Beyimoğlu üçüncü lige çıkmaları durumunda Muğlapor’un hem maddi hem de sportif başarı sorunlarının çözüleceğini savunuyor. Başkan Beyimoğlu, “Biz 3. Lige çıktığımızda Spor Toto’dan yıllık 3 milyon lira gelirimiz olacak. Mevcut şartlarda bir milyon 500 bin lira ile şampiyonluğun en büyük adaylarından olan takımımız 3 milyon lira ile daha birçok başarıya imza atacaktır” dedi.

***

Başkanla telefon konuşması sürerken bir anda ağzından dökülen sözcüklere ses tonunun incelmesi ve çatallaşması karıştı. Ben takımını şampiyon yapmak için çalışan bir başkanın maddi sorunlar yüzünden ilk kez ağladığına şahit oluyorum. Başkan Beyimoğlu duygusal bir yapıya sahip, artık onun için Muğlaspor işinden de ailesinden de önde geliyor. Sosyal paylaşım sitesinde 01.01.2016 tarihinde saat 00:00’da yaptığı paylaşımda bunu gösteriyor. Başkan Beyimoğlu paylaşımında, “Rabbim şampiyon yap bizi(01.01.2016 00:00)” yazıyor. Yeni bir yıla girerken Muğla’da acaba kaç kişi bunu diledi ki?

***

Ormanspor’a Milletvekillerinin çabaları ile aktarılan neredeyse 400 bin lira bütçe olduğunu biliyoruz. Bu bütçe de  Başkan Beyimoğlu’nun sözlerine şöyle yansıdı, “Ormanspor ve Muğlaspor bir babanın iki evladı. Baba evlatlarını nasıl ayıramazsa bizlerde Muğla’da yaşayan spor severler olarak ayrım yapamayız. Babamız bize büyük hediyeler alamıyor ancak alabildiği birer şeker ama takdir edersiniz ki iki evlattan birine şeker verince diğeri gönül koyuyor. MUTSO başkanı Bülent Karakuş ve ekibinin önemli bir projesi var. ‘Bir  Muğla Markası’ oluşturmak. Hazırda işlenmiş sadece biraz desteğe ihtiyacı olan bir markamız var aslında o da Muğlaspor” dedi.

***

Şimdi başımızı ellerimizin arasına alıp deri derin düşünme zamanı. Muğla il genelinde 2. Lig temsilcisi Fethiyespor var, 3. Lig temsilcisi Bodrumspor var, BAL Liginde Ortacaspor ve Muğlaspor var, Basketbol’da 2. Lig temsilcimiz Ormanspor var. Fethiyespor ve Bodrumspor ilçelerde bulunan ticaret adamları ve ilçe belediyelerinin tam desteğini almış durumda maddi olarak çok fazla sıkıntıları yok. Ortacaspor düzenlediği bir yemekle 400 bin lira toplayabiliyor. Geriye iki kulüp kalıyor, biri yılardır süren üçüncü lig hayalini gerçek yapmak için yola çıkmış, ligin ilk yarısını lider bitirmiş Muğlaspor diğeri de Basketbol ihtisas kulübü haline gelmiş İlin tek temsilcisi Ormanspor. Her iki kulüpte maddi sorunlarını çözebilir yeterli desteği bulabilirse bir üst lige çıkma şansları çok yüksek. Gelin o zaman herkes elini taşın altına koysun. Muğlaspor’dan 3 yönetici, Ormanspor Yönetimine girsin, Ormanspor’dan 3 yönetici Muğlaspor yönetimine girsin. Deyim yerinde ise yönetimleri birleştirelim. Zorlukla herkes tek başına mücadele etmek yerine bir güç oluşturalım ve beraberce zorluklara karşı koyalım. Bir babanın iki evladı ayrı diyarlarda ayrı zorluklarla uğraşmasın birlik olalım tüm zorluklara birlikte göğüs gerelim. Muğlaspor’un şampiyonluğa yürüyen yolda 500 bin liraya Ormanspor’un ise 250 bin liraya ihtiyacı var. Keşke talih kuşu benim başıma konsaydı da bu sıkıntıları tek başıma gögüsleye bilseydim. Biliyorum ki ne yerel yönetimler, ne milletvekilleri, nede Muğlalı spor severler bu kadar küçük ölçekli bütçeler için takımlarını rotada bırakmaz. Sezon sonunda Muğla’ya iki şampiyonluk kupası da bu iki kulüp tarafından gelir.

Bu haber toplam 500 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.