Bir gram toprağa hasretler

Bir gram toprağa hasretler
Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir “ Halkın 8 temsilcisi 489 gündür tutuklu. Bu insanlar1 gramtoprağa hasret. Biz mecliste...

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir “ Halkın 8 temsilcisi 489 gündür tutuklu. Bu insanlar1 gramtoprağa hasret. Biz mecliste bulunan 541 milletvekili hiçbir şey yapmadan pasif şekilde oturuyoruz” dedi.

Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ve diğer tutuklu milletvekillerinin dört duvar arasında, toprağa hasret, adil bir yargılamayı beklediklerini söyleyen Nurettin Demir, "Bu insanlar maalesef 4-5 senedir1 gramtoprak dahi görmüyorlar. Buna hakkımız var mı? Hapis demek sadece insanların seyahat özgürlüğünün kısıtlanması demektir. Hala hakim karşısına çıkmamış tutuklular var. Mustafa Balbay bin 317 gündür tutuklu, 593 gündür hücrede ve milli irade 480 gündür hapiste. Mehmet Haberal'ın 'suçum ne' diye çığlıkları bütün dünyayı dolaşmasına karşın, sağır sultan maalesef duymadı. İnsanlarımızı yakınlarından, sevdiklerinden ayrı koymayı içime sindiremediğim gibi, yeşilden, topraktan yoksun bırakmak bir insanlık suçudur. Hatta bana göre bir savaş suçundan da ağırdır. Tutukluluk sürecinin bu kadar uzun olduğu başka bir ülke var mıdır bilmiyorum. 8 kişilik koğuşlarda 30-40 kişilerin yaşadığı hapishaneleri layık görüyoruz insanlara. Ben 30 civarında hapishaneyi gezdim, çoğu zaman insanlığımdan utanıyorum. Bir Türk milletvekili olmaktan, bunu sürekli anlatmaktan, yetkililerin bunu duymamakta ısrar ettiğini görmekten üzülüyorum" dedi.

Bu haber toplam 512 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.