Biz Bakanlık Değil, Turizm Bakanlığı İstiyoruz

Biz Bakanlık Değil, Turizm Bakanlığı İstiyoruz
1 kasım seçimlerinin ardından tüm ülkede olduğu gibi Muğla’da da bakan isteği dillendirilmeye başladı. Dillendirilen istekler dikkat çekici. Yerel basın,...

1 kasım seçimlerinin ardından tüm ülkede olduğu gibi Muğla’da da bakan isteği dillendirilmeye başladı. Dillendirilen istekler dikkat çekici. Yerel basın, sosyal medyada bir bakan talebidir gidiyor. İlk olarak gazetemiz imtiyaz sahibi Zübeyde Fellahoğlu tarafından dillendirilen bakan talebi sosyal medyada da artarak devam ediyor. Sosyal medyada etki yaratan talebe yerel gazetelerin köşe yazarları da sessiz kalmadı. Hepbir ağızdan “bakan isteriz” tezahüratları sürüyor. 

***

Fellahoğlu yazısında kabinede bakan sayısının 30’a çıkmasının beklendiğini ülke genelinde de 30 büyükşehir bulunduğunu her büyükşehire bir bakan düşmesinin beklendiğini anlatmıştı. Gelin o zaman şöyle bir önceki kabineye bakalım. Sağlık bakanı Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu. Edirne’nin 4 milletvekili var burada iktidar partisi AK Parti bir milletvekili çıkardı ve bakanlığı aldı. Yani aslında şehrin büyük olması yada şehirden alınan oyun çok olması pek önemli değil. Önemli olan üstleneceği bakanlık koltuğunu dolduracak ve işin hakkını verecek adam olması.

***

Peki Muğla’yı bir bakan temsil ederse Muğla ne kazanır? Muğla’yı temsil edecek bakanın ne bakanı olacağı da önemli. Muğla için önemli sayılacak bakanlıklar Turizm, Orman bunların dışında verilecek bakanlıklar Muğla için bir ilerleme getirecek ama çok fazlada bir etkisi olmayacak diye düşünüyorum. 90’lı yıllarda SHP bakanı hemşerimiz Erman Şahin Bayındırlık Bakanlığı görevini üstlendiğinde henüz çocuk sayılabilecek yaşlardaydım. O dönemden bugüne Erman Şahin’in Muğla’ya bakan olarak yaptığı hizmetleri ile Belediye Başkanlığı dönemindeki hizmetleri karşılaştırınca belediye başkanlığı döneminde yaptığı hizmetlerin Muğla için daha etkili olduğu tartışılmaz.

***

Hal böyle iken ilada bakan bakan isteriz seslerinin aslında pek fazla önemi yok. Ağlamayan çocuğa emzik verilmez ama ağlamasını bilene. Eğer sen ağlamandaki melodiyi doğru senkronize etmezsen emzik yerine altını alır gazını çıkarırlar. Halbuki bizim ağrılarımız var ağrılara iyi gelecek ilacı bekliyoruz. Muğla’ya bakanlık istemleri ile AK Parti teşkilatları ve sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa çalışmalar sürüyor. Her biri illaki bir bakanlık olsun diyerek imza topluyor toplumsal algı yaratmaya çalışıyor. Bu çalışmalarda algı oluşturma çabaları sosyal medya üzerinden devam ediyor. Siyasiler muhtemel verilmesi beklenen bakanlık için şimdiden iş takibi ekiplerini oluşturmaya başlamış.

***

Gazeteci Yazar Özcan Özgür ağabeyim Muğla’nın dördü iktidar dördü de muhalefetten olmak üzere sekiz milletvekili olduğunu yazmıştı geçtiğimiz günlerde. Tespiti hepimiz için kaçınılmaz. Muğla’nın sekiz milletvekili var banlardan Selçuk Özdağ muhtemelen Bülent Arınç’ın daha önce üstlendiği görevi üstlenecek son dönemde ki çıkışları bunu gösteriyor. İbrahim Aydın ise ilk kez girdiği parlamentoda kendisini tanıtma derdinde olacak. Peki yerli ve milli vekilimiz Hasan Özyer ne yapacak?

***

Dördüncü kez Muğla’yı temsil ettiği TBMM’de tanınma ve kendini ispat gibi zorluğu yok. Turizmci olması bölgenin yanı sıra ülke genelinde sektörün sorunlarına hakim sorunları çözebilecek bilgi ve birikime sahip bir milletvekili. Bacasız sanayi olarak kabul edilen turizmin Muğla’ya kazandırdıklarının yanı sıra yapılacak düzgün projeler ve yatırımlarla turizmden alınan payın aratacağı kaçınılmaz bir gerçek.

***

Ankara bize uzak bilmem kaç kilometre… Ankara bizi duyar mı? Bilmem ama bizim talebimiz net.

Muğla’ya gelen her bakan “ben Muğla’nın da bakanıyım” nutukları atar. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Orman Bakanı Veysel Eroğlu  ve hatta Dışişleri Bakanlığı döneminde Başbakan Ahmet Davutoğlu dahil.  Tabandan gelen seslere kulak veren toplum yararına yapılacak hizmetlerde öncelik tanıyacaklarını söyleyen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu bu Şahidi’nin torunlarının taleplerini de değerlendirir diye düşünüyorum. Ağlıyoruz ama canımız ne emzik nede ilgi istiyor bizim ağrımız var bu ağrıya ilaç olacak Turizm Bakanını bekliyoruz.

Bu haber toplam 529 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.