BODRUM BALE FESTİVALİ ‘GÖKKUŞAĞI’ İLE DEVAM ETTİ

BODRUM BALE FESTİVALİ ‘GÖKKUŞAĞI’ İLE DEVAM ETTİ
13’üncü Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nde ikinci gösteri, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelendi. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde...

13’üncü Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nde ikinci gösteri, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelendi. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde sahneye taşınan ‘Gökkuşağı’ gecesinin ilk eseri "Just One of Those Things"de kalabalık bir bale topluluğu yer aldı. Gösterinin müzikleri Irving Berlin ve Cole Porter’a, koreografı ise Christopher D' Amboise’a ait eseri Ayşem Sunal ve Demet Gökçelik sahneye koydu.

Gecenin ikinci eseri ise günlük yaşamın insan ruhunda yarattığı çelişki ve zıtlıklara değinen "Contrast" oldu. Koreograf Young Soon Hue’un sahnelediği eserin müzikleri John Adams, Alva Noto ve Ryuichi Sakamoto’ya ait.

Gecenin son eserinde ise ilk çağ ve Kızılderili ritüellerine göndermeler yapan "Troy Game"de büyük ilgi görürken, Robert North'un koreografisi ve Bob Downes’un müzikleri üzerine oluşturulan eser, Brezilya, Afrika ve Kızılderili ritimlerini klasik baleden, dövüş sanatları formlarına vardıran bir çeşitlilikle seyirciye sundu.

Yaklaşık bin 500 kişinin izlediği festivalin ikinci gösterisi de sanatseverler tarafından büyük beğeni toplarken festival, Krasnoyarsk Tiyatrosu, "Carmen" balesi ile 24 - 25 Temmuz cuma ve cumartesi geceleri devam edecek.

Bu haber toplam 534 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.