Bodrum DSİ hattı suç duyurusuna soruşturma izni

Bodrum DSİ hattı suç duyurusuna soruşturma izni
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Bodrum ilçesinde sık sık patlayan DSİ Bodrum İsale Hattı ile ilgili, Bodrum Kent Konseyi | Su Çalışma Grubu üyelerinin 11 Eylül 2023 tarihinde Bodrum Adliyesi’ne, “Görevi Kötüye Kullanma” ve “Görevi İhmal” gerekçeleri ve ekli deliller ile yapılmış olduğu suç duyurusuna, T.C. Aydın Valiliği tarafından ilgili DSİ kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verildi.

Bodrum Kent Konseyi Su Çalışma Grubu tarafından geçtiğimiz yıl Bodrum’da sık sık patlayan Bodrum’un kronik sorunu haline gelen DSİ Bodrum İsale Hattı ile ilgili suç duyurusunda bulunulmuştu.

Bodrum Kent Konseyi Su Çalışma Grubu tarafından yapılan açıklamaya göre; soruşturma iznine göre; 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununun “Görevlilerin Ceza sorumluluğu” başlıklı 28. maddesi doğrultusunda, bu işin yapımında harcanan ciddi miktardaki kamu kaynağına rağmen hedeflenen kamusal faydanın tam olarak elde edilememesinden müteselsilen sorumlu oldukları anlaşıldığından, Kesin Kabul Komisyonu Başkanı, Kesin Kabul Komisyonu Üyeleri, Yapı Denetim Amirleri, Yapı Denetim Görevlileri, Yapı Denetim Görevlisi Yardımcıları ve Tespit Komisyonu Üyesi olmak üzere 17 kişi hakkında, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 6. Maddesi hükmü uyarınca soruşturma başlatıldı.

Bu haber toplam 257 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.