Bir Haftada 3 Milyon Liranın Üzerinde Ceza: Bodrum’da İnşaat Yasağına Sıkı Denetim
Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 15 Mayıs itibarıyla başlayan inşaat yasağının ardından sahada aktif olarak denetim yürütüyor. Yapılan kontrollerde, yasağa rağmen faaliyet gösteren 203 inşaat firması ile beton taşıyan mikserler ve hafriyat yapan 51 araca cezai işlem uygulandı.
Emre aykırılık ve gürültü nedeniyle Kabahatler Kanunu’na göre yapılan işlemler sonucunda sadece bir haftada toplam 254 işlemeye 3 milyon 304 bin 155 TL tutarında ceza kesildi.
Başkan Mandalinci’den Uyarı
Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında inşaat yasağı süresince denetimlerin sıkı şekilde sürdürüleceğini vurgulayarak, “Bodrum’da faaliyet gösteren firmalar, ağır tonajlı araçlarınızı, hafriyat kamyonlarınızı, beton mikseri ve kırıcılarınızı bugünden itibaren çalıştırmayın. Aksi takdirde para cezası ve gerekirse şantiye mühürleme gibi yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirsiniz” açıklamasında bulundu.
Başkan Mandalinci ayrıca, belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla yasağın kamuoyuna duyurulduğunu, Zabıta Müdürlüğü’nün 7/24 esasına göre çalışarak vatandaşlardan gelen şikayetleri de anında değerlendirdiğini belirtti.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.