Bodrum Acı Ot Festivali
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle 24-25 Mart 2018 tarihlerinde Bodrum/Ortakent Yahşi'de düzenlenecek olan Bodrum Acı Ot Festivali'nin basın toplantısına katıldı.
Bodrum yarımadasının ve Türkiye'nin en büyük lezzet buluşması olmayı hedefleyen “Bodrum Acı Ot Festivali”; Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası (BODTO), Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile İlçe Tarım Müdürlüğü'nün işbirliği ve desteği ile gerçekleşecek. Festival öncesi Ortakent köy içinde bulunan mimar Ali Güncan'a ait tarihi Kule Ev'de, Ortakent manzarasına karşı acı ot, körek mantarı, ev yapımı reçel ve otlu börek gibi Bodrum'un yerel ürünlerinin de sunumu eşliğinde bir basın toplantısı düzenlendi.
Yerel değerlerin yaşatılması ve alternatif turizm açısından festivalin önemine vurgu yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Değerli basın ve bu güzel festivale gönül veren değerli arkadaşlarım. Özellikle de bugün bizde çok büyük anlam ve önem taşıyan bu evin sahibi Ali Bey'e huzurlarınızda bir defa daha teşekkür ederek hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bir ot festivali yapıyoruz demek çok kolay. Ancak bizim için, Bodrumlular için, özellikle belli bir yaş grubu için ise çok fazla anlam ve önem taşıyor. Çünkü bu otlar, bizim çocukluğumuzda, bizim sofralarımızın ana yemeğiydi şimdi ise sofralarımıza meze olarak geliyor. Aynı zamanda Ege bölgesinin, Bodrum yarımadasının, Bodrum coğrafyasının bir kültürüdür bu otlar. Biz bu otlarla büyüdük ve bugünlere geldik. Şimdi bizden sonraki nesillere bu otları tanıtmak, bu otların güzelliklerini; doğa ile iç içe yaşamanın, doğada insanların ne kadar sağlıklı beslendiğinin göstergesi olduğunu anlatmak istiyoruz.
Tabi bu festivaller aynı zamanda önce belde olan şimdi mahallemiz olan Ortakent'in tanıtımına da büyük katkı sağlıyor. Özellikle sezon başında yapılan festivaller ve bundan önce tekrar başlatılan ot festivali ve onun arkasından diğer festival gerçekten o bölgeye hem ekonomik olarak hem tanıtım olarak müthiş bir katkı sağlıyor. Bu aynı zamanda bu yörede yaşayan esnafımıza da müthiş bir destek ve moral oluyor. Onun için bu güzel festivalin yapımında emeği geçen herkese bir defa daha teşekkür ediyorum. Gönül ister ki diğer mahallelerimizde de bu aktiviteler - festivaller hep olsun. Biz bunlara destek olmaktan son derece mutlu oluyor, gurur duyuyoruz. Çünkü Bodrum'un ismi bir defa daha ulusal basında yerini alıyor ve alternatif turizm dediğimiz turizmin de öncülüğünü yapıyor. Onun için gerçekten de güzel organizasyonlara ev sahipliği yapan, buna destek veren gerek sivil toplum kuruluşlarımız olsun gerek ise sponsorlarımız olsun bir şeyi asla unutmasınlar: Onlar sadece isimlerini yazdırmıyorlar, onlar aslında Bodrum yarımadasına büyük katkı sağlıyorlar; ekonomisinden yaşam tarzına ve insanların moraline… Çünkü bugünlerde böyle morallere büyük ihtiyacımız var. Bunu sağladıkları için katkı veren sponsorlarımıza da bir defa daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu güzel festivalin hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.