Bodrum Belediyesi, Adalardaki Bayrakları Yeniledi

Bodrum Belediyesi, Adalardaki Bayrakları Yeniledi
Bodrum Belediyesi, milli değerlerin korunması ve görsel bütünlüğün sağlanması amacıyla, ilçeye bağlı adalarda bulunan Türk bayraklarını yeniledi. Bodrum’un doğal ve tarihi güzelliklerine ev sahipliği yapan 15 farklı noktada gerçekleştirilen çalışma kapsamında, yıpranmış ve zarar görmüş bayraklar özenle değiştirilerek yerlerine yenileri asıldı.

Belediye ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda özellikle rüzgâr ve deniz koşullarından etkilenerek yıpranan bayrakların periyodik olarak kontrol edildiği ve ihtiyaç duyulan alanlarda hızlı şekilde müdahale edildiği belirtildi. Bu kapsamda, bayrak yenileme çalışmaları; Kargı Adası, Çelebi Adası, Adaboğazı iç ve küçük ada, Haremtan Burnu, Karaada'nın çeşitli noktaları, Kızılburun, Pabuç Koyu, Orak Adası, Sarnıçlı Koy, Kargıcak Küçük Ada, Kissebükü Yıldız Adası ve Mazıköy Hurma Koyu'nda eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Bodrum Belediyesi yetkilileri, Türk bayrağının temsil ettiği değerlerin her zaman baş tacı olduğunu vurgulayarak, “Bayrak, milletimizin bağımsızlık sembolüdür. Bodrum gibi uluslararası turizme açık bir bölgede, hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin sıkça gördüğü bu alanlarda bayraklarımızın daima dalgalanması ve düzgün görünmesi bizim için büyük önem taşıyor. Bu çalışmalarımız, sadece bakım onarım değil; aynı zamanda bir saygı duruşudur” ifadelerini kullandı.

Bodrum Belediyesi'nin bu yöndeki çalışmalarının, belirli aralıklarla ilçe geneline yayılacak şekilde sürdürüleceği kaydedildi. Özellikle yaz aylarında yoğun ziyaretçi çeken kıyı ve adalarda bu tür düzenlemelerin, çevresel farkındalığı ve milli bilinç duygusunu artırmayı hedeflediği ifade edildi.

Bu haber toplam 42 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.