Bodrum’da “Abartı Egzoz” Denetimi: Ehliyetsiz Sürücüye 45 Bin TL Ceza
Gürültü ve Güvenlik Riski
Trafik mevzuatına göre yasak olan egzoz modifikasyonları, özellikle motor sesini artırmak, araca sportif görünüm kazandırmak veya performans yükseltmek amacıyla yapılıyor. Ancak uzmanlar bu tür değişikliklerin yalnızca çevreyi rahatsız etmekle kalmadığını, aynı zamanda sürüş güvenliğini de tehlikeye attığını belirtiyor. Gürültü seviyesinin yükselmesi, sürücülerin dikkatini dağıtabildiği gibi trafikte panik ve ani manevralara da neden olabiliyor.
Denetimler Özellikle Motosikletlere Yönelik
Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri son dönemde özellikle motosiklet sürücülerine yönelik kontrolleri artırdı. İlçede yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte trafik yoğunluğunun artması beklenirken, polis ekipleri hem kazaları önlemek hem de çevre huzurunu sağlamak amacıyla uygulamaları sıklaştırdı. Denetimlerde sürücü belgeleri, araç teknik uygunlukları, plaka kontrolleri ve egzoz sistemleri ayrıntılı şekilde inceleniyor.
45 Bin TL Ceza Kesildi
Ortakent Kavşağı’nda durdurulan sürücünün yapılan incelemede ehliyetsiz olduğu ve motosikletinde standart dışı egzoz sistemi bulunduğu tespit edildi. Polis ekipleri tarafından sürücüye, Karayolları Trafik Kanunu kapsamında iki ayrı ihlalden toplam 45 bin TL idari para cezası uygulandı. Araç ise trafikten men edildi.
Yetkililerden Uyarı
Emniyet yetkilileri, abart egzoz kullanımının yalnızca gürültü kirliliği değil aynı zamanda ciddi bir trafik ihlali olduğunu hatırlatarak şu uyarıda bulundu:
“Standart dışı egzoz sistemleri hem yasal değildir hem de toplum huzurunu bozar. Kurallara uymayan sürücülere yönelik denetimlerimiz artarak devam edecek.”
Vatandaşlar Denetimlerden Memnun
Özellikle turistik bölgelerde yaşayan vatandaşlar ve esnaf, gece saatlerinde yüksek sesle dolaşan motosikletlerden şikâyetçi olduklarını belirterek denetimlerin artırılmasını olumlu karşıladıklarını ifade etti. Bölge sakinleri, yaz sezonunda nüfusun artmasıyla birlikte bu tür uygulamaların daha da sıklaştırılmasını istiyor.
Bodrum genelinde abart egzoz takarak yüksek sesle ve süratli şekilde trafikte ilerleyen sürücülere yönelik kontrollerin önümüzdeki günlerde de aralıksız devam edeceği bildirildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.