Bodrum'da bayram bereketi
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala tatilciler otelleri ve turistlik tesisleri doldurmaya başladı. Emniyet güçleri güvenliği en üst düzeye çıkarırken, uçaklar ve otobüsler ilçeye ek seferler koydu.
Ramazan Bayramı'na 4 gün kala tatilciler Bodrum'a akın etmeye başladı. Bayram tatilini fırsat bilen vatandaşların bayram ve yaz tatilini bir arada geçirmek için ilçeye giriş yapmaya başladı. Hafta sonu tatili ile birlikte 5 günlük bayram tatilini 9 güne çıkarmak isteyen vatandaşlar erkenden Bodrum’a akın etmeye başladı. Tatilin gelmesini dört gözle bekleyen turizmciler ise şimdiden gelen tatilcilerle otelleri yarı yarıya doldurdu. Ramazan Bayramı boyunca en büyük yoğunluğun başta Bodrum olmak üzere, Fethiye ve Marmaris gibi tatil yörelerinde yaşanacağı düşünülüyor. Muğla’nın sahil ilçelerini yaklaşık 3 ila 4 milyon arasında tatilcinin ziyaret edeceği tahmin ediliyor.
Uçaklar ek sefer koydu
Bayram tatili boyunca yaklaşık 1 milyonun üzerinde yerli turisti ağırlamayı planlayan Bodrum’a uçak firmaları ve otobüs firmaları ek seferler koymaya başladı. Milas-Bodrum Havaalanına, iç ve dış hatlardan gelecek uçaklara yaklaşık 100 ek sefer ilave edileceği belirtildi. Uçak biletlerinin günler önceden tükenmesi nedeniyle havayolu şirketleri tarafından ek seferlerin daha da artırılabileceği öğrenildi. Şehirlerarası otobüs firmaları da Bodrum seferlerine ek otobüsler koyduklarını bildirdi.
Güvenlik en üst düzeye çıkarıldı
Muğla’nın sahil kesiminde jandarma ve emniyet güçlerince güvenliği en üst düzeye çıkarılırken, Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ve Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ilçe giriş çıkışlarında üst düzey güvenlik önlemleri almaya başladı. 24 saat boyunca Bodrum giriş ve çıkışlarında nöbete başlayan jandarma ve polis ekipleri, ilçeye giriş yapan tüm araçları didik didik kontrol ediyor. Kimlik sorgusu yapan ekipler ilçeye kontrollü giriş sağlıyor. Kendi otomobilleriyle tatile gelen vatandaşlar ise jandarma ve polis ekiplerinin yaptığı yol kontrollerinden memnun olduklarını ve güvenli bir tatil için böyle uygulamaların gerektiğini söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.