Bodrum'da Sahte Alkolden Zehirlenen Yazarın Ardından Anlamlı Çağrı
9 Aylık Yaşam Mücadelesi
Olay, 24 Ocak’ta Bodrum Ortakent Mahallesi’nde meydana geldi. Yazar ve iletişimci Hanzade Özerten Urul ile eşi Emre Urul, metil alkol zehirlenmesi nedeniyle fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Önce Bodrum Devlet Hastanesi’ne götürülen çift, ardından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Durumu ağır olan Hanzade Özerten Urul daha sonra ilçedeki özel bir hastaneye nakledildi.
Emre Urul, üç günlük tedavisinin ardından taburcu olurken, 9 ay boyunca yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Hanzade Özerten Urul kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Urul, 29 Eylül’de Ortakent Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Soruşturmada Tutuklamalar
Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, çiftin metil alkolü Ankara’dan temin ettiği belirlendi. Polis ekiplerinin 26 Ocak’ta düzenlediği operasyonla şüpheliler Z.A.D. ve M.T. gözaltına alındı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
“Hanzade’miz Bir Cinayetin Kurbanı Oldu”
Hanzade Özerten Urul’un eşi ve arkadaşları, sosyal medyada sahte alkole karşı daha güçlü önlemler alınması için anlamlı bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:
“Hanzade’mizi sahte alkol nedeniyle 45 yaşında kaybettik. Hanzade, bir cinayetin kurbanı oldu. Cinayet silahı sahte alkol. Ürünleri üreten ve satanlar insan hayatını hiçe sayıyor. Sessiz kalmak, bu sorunun devamına katkı sunmaktır. Kimse ‘risk vardı, alkol içmeseymiş’ demesin. Bu durum asla savunulamaz. Sahte alkol gibi ölümcül bir tehdidin varlığını görmezden gelmek hepimizi riske atar. Yeter bu sessizlik! Yeter insanların bu şekilde hayatını kaybetmesi. Gerekli adımlar atılsın.”
Robert Koleji ve Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu olan Hanzade Özerten Urul’un sanatla da ilgilendiği, resim yaptığı ve kitap yazdığı belirtilirken, sevenleri “Bu tehlike hepimizin kapısını çalabilir. Denetimler ve önlemler için daha güçlü bir irade ortaya konmalı” çağrısında bulundu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.