Bodrum'da Tatil Yapan Çiftin Tepkisi Gündem Oldu, Bodrum Belediyesi'nden Halk Plajı Açıklaması
15
Videoda, denize ulaşmak isteyen vatandaşlar, lüks işletmelerin arasında halka ayrılan alanın son derece küçük olduğunu belirterek duruma tepki gösterdi. Görüntülerde, "Halk plajının sonuna geldik. Bu kadar koskocaman işletmelerin arasında halka ayrılan alan burası." ifadeleri kullanıldı. Paylaşım kısa sürede sosyal medyada geniş kitlelere ulaşırken, birçok kullanıcı kıyıların halkın ortak kullanımına açık olması gerektiğini savunarak benzer şikayetlerini dile getirdi.
25
Sosyal Medyada Gündem Oldu
Özellikle yaz sezonunda Bodrum'da özel işletmelerin kıyı kullanımıyla ilgili tartışmaların yeniden alevlenmesine neden olan görüntülerde, halk plajı olarak ayrılan bölümün yalnızca birkaç adımlık bir alandan oluştuğu görülüyor. Vatandaşlar, kıyılarda kamusal kullanım alanlarının daraltıldığı yönündeki iddiaları yeniden gündeme taşıyarak yetkililerin denetimleri artırmasını istedi.
Paylaşımın kısa sürede çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşılması üzerine Bodrum Belediyesi kamuoyunu bilgilendiren bir açıklama yaptı.de kalacağını gösteriyor.
35
Belediye: "Görüntüler Sadece En Küçük Halk Plajına Ait"
Bodrum Belediyesi, sosyal medyada paylaşılan görüntülerin Türkbükü Mahallesi'ndeki 5 halk plajından yalnızca en küçük olanına ait olduğunu belirterek, söz konusu görüntülerin bölgedeki tüm halk plajlarını yansıtmadığını ifade etti.
Açıklamada, kamuoyunda yanlış algı oluşmaması adına paylaşımın eksik bilgi içerdiği belirtilirken, Türkbükü'nde vatandaşların kullanımına sunulan toplam beş halk plajı bulunduğu vurgulandı. Kaçak İskele Kaldırıldı, Bölge Halkın Kullanımına Açıldı
Belediye açıklamasında, görüntülerin çekildiği alanın geçtiğimiz yıla kadar kaçak bir iskelenin bulunduğu nokta olduğu ifade edildi.
Bodrum Kaymakamlığı, Milli Emlak Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi'nin koordineli çalışmasıyla kaçak iskelenin kaldırıldığı, ardından alanın yeniden özel kullanıma açılmaması amacıyla halk plajına dönüştürüldüğü belirtildi.
45
Yapılan çalışmalar kapsamında bölgeye halk plajı tabelaları ile şemsiyeler yerleştirildiği, aynı bölgede üç yeni halk plajının oluşturulduğu ve böylece Türkbükü'ndeki halk plajı sayısının beşe yükseldiği bildirildi.
500 Metrelik Sahilde Halk Plajı Düzenlemesi
Belediyenin verdiği bilgilere göre Türkbükü Belediye Kafe ile Türkbükü Limanı arasında yaklaşık *500 metrelik sahil şeridinin 180 metrelik bölümü* halk plajı olarak düzenlendi.
Toplam yaklaşık *2 bin 350 metrekarelik kullanım alanına sahip beş halk plajında 150 şemsiye* bulunduğu belirtilirken, Belediye Kafe önündeki halk plajında vatandaşların ücretsiz kullanabildiği şezlongların da hizmete sunulduğu aktarıldı.
55
"Tek Bir Plaj Üzerinden Değerlendirme Yapılamaz"
Bodrum Belediyesi, kamuoyunda tartışma yaratan görüntülerin yalnızca en küçük halk plajını gösterdiğini belirterek, bunun Türkbükü'ndeki tüm halk plajlarını temsil etmediğini ifade etti.
Açıklamanın sonunda ise şu değerlendirmeye yer verildi:
"Bodrum Belediyesi olarak kıyılarımızı halkın ortak kullanımına kazandırmaya ve vatandaşlarımızın denize eşit, özgür ve güvenli erişimini sağlamaya yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz."
Öte yandan Bodrum'da özellikle yaz sezonunda özel işletmelerin kıyı kullanımı ve halk plajlarının yeterliliği konusundaki tartışmalar her yıl gündeme gelirken, sosyal medyada paylaşılan son görüntüler de kamuoyunda kıyıların kamusal kullanımı konusunda yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Bir yanda vatandaşların "halk plajları yetersiz" yönündeki eleştirileri, diğer yanda belediyenin "görüntüler tüm sahili yansıtmıyor" açıklaması, konunun önümüzdeki günlerde de gündemde kalacağını gösteriyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.