Bodrum’dan Türk Futboluna Yeni Bir Yetenek Daha

Bodrum’dan Türk Futboluna Yeni Bir Yetenek Daha
Bodrum’da yıllardır altyapıda yürüttüğü çalışmalarla çok sayıda genç futbolcuyu profesyonel kulüplere kazandıran Altınordu Bodrum Futbol Okulları ve Ortakent Yahşi Spor Kulübü, yetiştirici kimliğinin yeni bir örneğine daha imza attı. 2012 doğumlu Muhammet Emin Akbaş, Gençlerbirliği Futbol Akademisi’ne transfer oldu.

Bodrum’da küçük yaşlardan itibaren futbol eğitimi alan çocukları gelişim ve yarışmacı gruplarla geleceğe hazırlayan sistem, yıllar içerisinde birçok oyuncunun profesyonel kulüplerin akademilerine geçiş yapmasını sağladı.

30 Sporcu Profesyonel Kulüplerin Altyapılarına Kazandırıldı

Bugüne kadar 30 sporcuyu profesyonel kulüplerin altyapılarına kazandıran futbol okulunda, son dönemde üst üste önemli transferler gerçekleşti. Son olarak 2013 doğumlu Orhan Alp Kara, Beşiktaş Futbol Akademisi’ne transfer olarak futbol kariyerinde önemli bir adım atmıştı.

Bu kez yetiştirici sistemin son örneği 2012 doğumlu Muhammet Emin Akbaş oldu. Gelişimi ve sahadaki performansıyla dikkat çeken genç futbolcu, Türk futbolunun köklü kulüplerinden Gençlerbirliği’nin futbol akademisine transfer oldu.

“Temel Hedefimiz Çocukları Profesyonel Futbol Yolculuğuna Hazırlamak”

Altınordu Bodrum Futbol Okulları Sorumlusu ve Ortakent Yahşi Spor Kulübü Başkanı Kanat Özsert, antrenörler Muharrem Dilbil, Ferhat Özcan ve Emre Kuzu ile birlikte sürdürdükleri altyapı çalışmalarındaki temel hedeflerinin, çocukları doğru futbol eğitimiyle profesyonel futbol yolculuğuna hazırlamak olduğunu ifade etti.

whatsapp-image-2026-08-22-at-14-32-44

Özsert, Muhammet Emin’in transferine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bizim için altyapıdaki başarının en önemli göstergelerinden biri, yetiştirdiğimiz çocukların önünü açabilmek ve onları profesyonel kulüplerimizin akademilerine kazandırabilmek. Yıllardır Bodrum’da bunun için büyük bir emek ve özveriyle çalışıyoruz. Bugüne kadar 30 sporcumuzun profesyonel futbol yolculuğuna adım atması, ortaya koyduğumuz sistemin en güzel karşılığı.

Orhan Alp’in Beşiktaş’a transferinin ardından şimdi de Muhammet Emin’in Gençlerbirliği’ne transfer olması bizleri ayrıca gururlandırdı. Her transferimiz, arkadan gelen çocuklarımız için de önemli bir örnek ve motivasyon oluyor. Bodrum’da yetenekli çok sayıda çocuğumuz var. Bizim görevimiz, onları doğru eğitim, disiplin ve çalışma ortamıyla buluşturarak ulaşabilecekleri en üst seviyeye hazırlamak.

Muhammet Emin’i ve ailesini tebrik ediyor, Gençlerbirliği forması altında başarılar diliyorum. Bodrum’un çocuklarına güvenmeye ve Bodrum’dan Türk futboluna yeni sporcular kazandırmaya devam edeceğiz.”

Bu haber toplam 113 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.