Bodrum’un Renkli Temizlikçisi Hüseyin’den Açıklama: “Müziği Kıstım ama Dansa Devam”
14
Bir süredir Bodrum Belediyesi’nin Hüseyin’in müzikli temizlik yapmasını yasakladığı yönündeki iddialar sosyal medyada geniş yankı uyandırmış, konu hakkında çok sayıda paylaşım yapılmıştı.
Renkli kişiliği, enerjik dansları ve neşesiyle tanınan Hüseyin Dağdevirir, her sabah kulaklığını takıp süpürgesini eline alarak Bodrum sokaklarını temizliyor. Sadece çöpleri toplamakla kalmayan Hüseyin, çiçeklerle süslediği şapkası ve özgün figürleriyle çevresine pozitif enerji saçıyor.
24
Sokakta temizlik yaparken kaydettiği videoları sosyal medya hesabında paylaşan Dağdevirir, kısa sürede binlerce kişinin sevgisini kazandı. Neşesiyle tanınan Hüseyin, temizlik yaptığı bölgelerdeki sokak hayvanlarını da beslemeyi ihmal etmiyor. Her sabah onu bekleyen hayvanlar, Bodrum’un bu renkli yüzünün ayrılmaz parçası hâline gelmiş durumda.
Yaklaşık 7 yıldır Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan Dağdevirir, işine her gün aynı heyecanla başladığını söylüyor.
“Müziği seçiyorum, kulaklığımı takıyorum ve işime başlıyorum. İnsanların gülümsemesini görmek bana mutluluk veriyor,” diyen Hüseyin, dans ederken çevredeki vatandaşlardan da büyük ilgi görüyor.
34
Amirleri ve mesai arkadaşları tarafından da sevilen Dağdevirir’in videoları kısa sürede binlerce kez izleniyor. Müziğin kendisine ilham verdiğini belirten Hüseyin, işini keyifli bir hale getirdiğini ifade ediyor.
“Arabamda hoparlör var, telefondan bağlanıp müziğimi açıyorum. Yaz aylarında insanlarla dans ederek işimi yapıyorum. Çok güzel tepkiler alıyorum. Güneşi görünce içim açılıyor, adeta başka bir hayat yaşıyorum.”
44
Müziğin hayatındaki önemini vurgulayan Dağdevirir, “Kendimi motive etmeyi çok seviyorum. Farklı müzik türlerini dinliyorum ama özellikle eski yabancı şarkılara ilgim var. Müziğin doğası bambaşka. Elimde sihirli değnek yok belki ama süpürgem var. Bu da benim dünyamı güzelleştiriyor,” diye konuştu.
Yasak İddialarına Sosyal Medyadan Tepki, Belediyeden Açıklama
Geçtiğimiz günlerde bazı vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine Bodrum Belediyesi’nin, Hüseyin’in müzikli temizlik yapmasını yasakladığı iddia edildi. Bu söylentiler kısa sürede sosyal medyada tepkiyle karşılandı.
Artan paylaşımlar sonrası Bodrum Belediyesi, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı:
“Basında ve sosyal medyada yer alan, ‘Bodrum Belediyesi temizlik personeli Hüseyin Dağdeviren’in müzikli temizlik yapmasının yasaklandığı’ yönündeki haberler üzerine açıklama yapılması gereği doğmuştur.
Hüseyin Dağdeviren, görevini kendine has tarzıyla, büyük bir özveriyle yerine getiren ve hemşehrilerimiz tarafından sevilen bir çalışma arkadaşımızdır.
Hafta sonları, özellikle sabah erken saatlerde çalınan müziğin ses seviyesine ilişkin olarak bazı vatandaşlarımızdan olumsuz geri bildirimler alınmıştır.
Bunun üzerine personelimizden yalnızca bu zaman dilimlerinde müziğin sesini daha düşük seviyede çalması rica edilmiştir.
Dolayısıyla müzikli temizlik yapılmasının yasaklanması söz konusu değildir.”
Belediyenin açıklamasıyla birlikte söylentiler son bulurken, Hüseyin Dağdevirir’in “ritmini kıstığı, ama enerjisini kaybetmediği” bir kez daha görülmüş oldu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.