CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın’dan Sert Tepki: “Bodrum’un Sesi Kısılmış, Örgüt Yok Sayılmıştır”

CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın’dan Sert Tepki: “Bodrum’un Sesi Kısılmış, Örgüt Yok Sayılmıştır”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla 39. Olağan İl Kongresi’nde konuşan CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın, yeni il yönetiminde Bodrum’un dışlandığını belirterek sert açıklamalarda bulundu.

Işın, “İl yönetiminde Bodrum’un sesi kısılmış, örgütümüz yok sayılmıştır. Bodrum’u yok sayan bir Muğla, eksik bir Muğla’dır” dedi.

CHP Muğla İl Kongresi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde devam ederken, 2 adayın çekildiği kongrede kürsüye çıkan Tuna Işın, parti içi temsil dağılımına dikkat çekti. Işın, “Bu yalnızca Bodrum’a değil, tüm Muğla’ya yapılmış bir haksızlıktır. İl yönetiminde, kurultay delegelerinde Bodrum’un sesi kısılmış, örgütümüz yok sayılmıştır. Bu durum kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

“Bodrum’un onuru için yola çıktık”

Konuşmasına önceki dönem İl Başkanı Zekican Balcı’ya teşekkür ederek başlayan Işın, partinin geleceğine dair önemli mesajlar verdi.

“Zekican Balcı’ya partili olmayı güçlendiren, örgütü bir arada tutan siyasi olgunluğu ve nezaketi için yürekten teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi kongreleri geçmişe değil, geleceğe umut veren kongrelerdir. Rahatsız olduğumuz konular varsa bunu partinin vicdanına ve geleneklerine olan sorumluluk gereği dile getirmekten çekinmedik, çekinmeyeceğiz.”

“Kişisel çıkar için değil, örgüt için mücadele ediyoruz”

Bodrum örgütünün kararlılığını vurgulayan Tuna Işın, “İl yönetimi şekillenmiş olabilir ancak Bodrum’un temsili iradesi kendi ilkeleriyle yoluna devam edecek. Biz ne bir kişiye ne de bir pazarlığa bağlıyız. Yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi örgütüne bağlıyız. Bu süreci koltuklar için değil, Bodrum’un onuru ve saygınlığı için yürütüyoruz. Bodrum’un sesi aynı güçle, aynı inatla duyulacaktır” diye konuştu.

“Bodrum’u yok sayan yönetim, eksik yönetimdir”

Temsil eksikliğinin yalnızca bir ilçeyi değil, tüm Muğla’yı etkilediğini söyleyen Işın, “Bodrum örgütünün yok sayıldığı bir yönetim, eksik bir yönetimdir. Bu yalnızca Bodrum’a değil, tüm Muğla’ya yapılmış bir haksızlıktır. Biz bu partide ‘ben’ değil ‘biz’ diyerek büyüdük. Bodrum’u yok sayan bir Muğla, eksik bir Muğla’dır. Bodrum, Muğla’nın vicdanıdır. Eğer Bodrum’un sesi kısılırsa, Muğla’nın sesi zayıflar” dedi.

“Muğla birliğini zedeleyecek bir tablo oluşmamalı”

Parti içi birliğe dikkat çeken Işın, ayrışma yaratacak adımlardan kaçınılması gerektiğini vurgulayarak konuşmasını şöyle tamamladı:

“Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütünün iradesini yok saymak, kısa vadede bazı kişilere kazanç sağlayabilir ama uzun vadede partinin Muğla’daki birliğini derin yaralar. Muğla birliğini zedeleyecek bir tablo oluşmamalıdır.”

Bu haber toplam 122 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.