Coğrafi İşaretli Bodrum Mandalini Artık Erken Hasatla Sofralarda

Coğrafi İşaretli Bodrum Mandalini Artık Erken Hasatla Sofralarda
Bodrum Belediyesi, coğrafi işaretli Bodrum mandalinasının erken hasadını başlattı. Geleneksel olarak olgunlaşma döneminde tüketilen mandalina, bu yıl da aroması ve kokusuyla öne çıkan “Yeşil Bodrum Mandalini” olarak erken dönemde raflardaki yerini alacak.

Bitez Mahallesi’ndeki Bodrum Belediyesi Mandalin Uygulama Bahçesi’nde gerçekleştirilen erken hasada, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de katıldı. Belediye ekiplerinin Bitez, Müskebi, Yahşi, Dereköy, Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak, Geriş, Gölköy ve Gündoğan’daki üreticilerden topladığı yeşil mandalinler burada titizlikle paketlenerek satışa hazır hale getirildi.
Paketlenen ürünler, Migros Türk A.Ş. ve bağlı zincir marketlerin yanı sıra, Bodrum Belediyesi Gıda A.Ş.’ye ait tüm kafe ve restoranlarda perakende olarak satışa sunulacak.
Mandalinci: “Yeşil Mandalin Üreticimize Değer, Bodrum’a Katma Değer”
Başkan Tamer Mandalinci, hasat sırasında yaptığı açıklamada, belediyenin üreticilere verdiği desteği vurguladı. Mandalinci, “Geçtiğimiz yıl yaklaşık 110 üreticiden mandalina satın alarak pazaryerlerinde ve etkinliklerde vatandaşlarımızla ücretsiz olarak buluşturduk. Bu yıl da üreticilerimizden kilogramı 110 TL’den yeşil mandalin alıyoruz. Bu sayede hem üreticimize destek oluyor hem de Bodrum mandalinini daha fazla sofraya ulaştırıyoruz,” dedi.
Üretimi iki döneme yayarak ürün arzını ve ekonomik katkıyı artırmayı hedeflediklerini belirten Mandalinci, belediyeye ait uygulama bahçesinde damla sulama sistemi kullanılarak mandalin ağaçlarının yıl boyu verimli kalmasının sağlandığını da ifade etti.
Bodrum Mandalini, Menülerin Vazgeçilmezi Olacak
Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Pehlivan, mandalinanın sadece meyve olarak değil, içeceklerde, mezelerde ve salatalarda da kullanılmasını teşvik ettiklerini belirterek, “Tüm işletmelerin menülerine Bodrum mandalinini dahil etmelerini istiyoruz. Kullanım alanı arttıkça, üreticiden daha fazla alım yapma şansımız olacak” dedi.
Bodrum Mandalini ile Bodrum’u Çevrelemek
Tarımsal Hizmetler Müdürü Sinem Uyar ise Bodrum mandalinasını koruma ve yaygınlaştırma çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirterek, “Hedefimiz Bodrum’un her yerini mandalinle çevrelemek ve bu mirası geleceğe taşımak,” ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2025 08 28 At 16.04.52

Bu haber toplam 48 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.