Kadınlara Güç Veren Programlar Bodrum’da Başladı
Çiftlik Kadın Yaşam Merkezi’nde, Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan destek programlarının ilki başarıyla gerçekleştirildi.

Kadınlara yönelik her ay farklı konu başlıklarında düzenlenmesi planlanan bu programın ilk oturumunda, Bodrum’un Çiftlik Mahallesi’nde yaşayan kadınlar bir araya geldi. Etkinlikte, belediye bünyesindeki uzman meslek elemanları tarafından hukuki, psikolojik, sosyal destek ve sağlıklı beslenme alanlarında kapsamlı bilgiler paylaşıldı. Farklı yaş gruplarından çok sayıda kadının katılım gösterdiği programda, günlük yaşamda karşılaşılan sorunlara yönelik doğrudan destek sunuldu. Yaklaşık iki saat süren etkinlik boyunca katılımcılar, uzmanlardan birebir bilgi alma imkânı buldu.
Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Vekili Av. K. Gözde Çakıroğlu, 6284 sayılı yasa kapsamında kadın hakları ve hukuki süreçlerle ilgili bilgiler verdi. Klinik Psikolog M. Seray Akdoğan İlter, psikoterapiye ne zaman ihtiyaç duyulduğu, psikolog ile psikiyatrist arasındaki farklar gibi konulara değinerek interaktif bir oturum gerçekleştirdi. Diyetisyen K. Miray Aker Esen, sağlıklı yaşam, beslenme düzeni ve beden kitle endeksi üzerine bilgilendirme yaparken; Sosyolog Berrin Ak, kadına yönelik şiddetle mücadele, kadın istihdamı ve sosyal destek mekanizmaları üzerine belediyenin yürüttüğü çalışmaları aktardı.
Programın ardından konuşan Av. K. Gözde Çakıroğlu, kadınların sosyal, ekonomik, psikolojik ve hukuki açıdan güçlenmesinin önemine dikkat çekerek bu tür bilgilendirme çalışmalarının Bodrum’un diğer mahallelerinde de devam edeceğini vurguladı. Çakıroğlu, “Kadınlara yalnız olmadıklarını hissettirmek ve güven duygusunu pekiştirmek, bu programların temel amaçlarından biridir,” dedi.

Başkan Mandalinci: "Kadınların Daha Güçlü Olduğu Bir Bodrum Hedefliyoruz"
Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise programla ilgili yaptığı açıklamada, kadınların toplumsal yaşamda daha bilinçli, güçlü ve haklarının farkında bireyler olmalarının önemine vurgu yaptı. Başkan Mandalinci şunları söyledi:
“Kadınların hayatın her alanında güçlenmesi ve haklarını bilerek daha donanımlı bireyler olarak toplumda yer almaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çiftlik Kadın Yaşam Merkezimizde başlattığımız bu anlamlı program da bu vizyonumuzun bir yansımasıdır. Kadınların hukuki, psikolojik, sosyal ve sağlıklı beslenme konularında bilinçlenmesi, onların hem yaşam kalitesini artıracak hem de toplumsal refahımıza katkı sağlayacaktır. Bizler, kadınların daha güçlü olduğu bir Bodrum’u hedefliyoruz. Bu anlayışla, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzün çalışmalarını daha da genişleterek sürdüreceğiz. Kadınların, çocukların ve ailelerin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.