Milyarderin Çocukları Bodrum’dan Vazgeçmedi

Milyarderin Çocukları Bodrum’dan Vazgeçmedi
2021’de koronavirüsten ölmeden önce her yıl Bodrum’a tatile gelen Kazak milyarderin bu kez çocukları bodrum’daydı.

Forbes’in listesine göre 2.3 milyar dolar serveti bulunan Kazak iş insanı Alijan Ibragimov 2021 yılında koronavirüsten ölmeden önce her yıl Türkiye’ye tatile gelirdi. Kazak milyarderin çocukları bu geleneği sürdürdü. Ibragimov’un eşi ve çocukları Dynasty isimli yatlarıyla önce Bodrum’da, sonra da Fethiye’ye tatil yaptı.

Alijan Ibragimov, dünyanın önde gelen doğal kaynak gruplarından biri olan Avrasya Ulusal Kaynaklar Şirketi’nin (ENRC) büyük hissedarıydı. Ortakları Alexander Mashkevich ve Patokh Chodiev’le birlikte Kazakistan’da ‘Üçlü’ olarak anılıyorlardı. Forbes’in dünyanın en zenginleri listesine adını yazdıran Alijan Ibragimov 3 Şubat 2021’de, 67 yaşındayken Brüksel’de koronavirüse yakalanarak hayatını kaybetti.

Whatsapp Image 2025 09 04 At 13.05.53

BODRUM AŞKI AİLEYE MİRAS KALDI
Alijan Ibragimov vefatından önce neredeyse her yıl Türkiye kıyılarına 101 metre boyundaki süper yatı Dynasty ile gelir ve tatil yapardı. Milyarderin Türkiye sevgisi kendisinden sonra eşi ve çocuklarına miras kaldı. Süper yat Dynasty bu hafta yeniden Türkiye sularındaydı. Önce Bodrum’da demirledi, daha sonra da Fethiye’ye geçti. Yatta Alijan Ibragimov’un eşi Mukadaskhan Ibragimov ile çocukları ve misafirler vardı.

450 BİN LİTRE YAKIT ALDI, 25 MİLYON TL ÖDEDİ
İçerisinde 34 personeli bulunan süper yata Fethiye’de yakıt ikmali yapıldı. Tam 450 bin litre yakıt için 25 milyon TL, kumanyalar içinse 1 milyon TL ödendi.

Bu haber toplam 39 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.