BODRUM HEP BİR AĞIZDAN SES YASAKLARININ KALKMASINI İSTEDİ

BODRUM HEP BİR AĞIZDAN SES YASAKLARININ KALKMASINI İSTEDİ
Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar yönetiminde BODTO Konferans Salonunda ses yasaklarını konu alan bir toplantı gerçekleştirildi. Bodrum protokolü ve halkı hep bir ağızdan Bodrum’da eğlence sektörü olmadan turizmin de olamayacağını belirterek ses yasaklarının kalkmasını istedi.

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar işletmelerin mağduriyet yaşamamak için kurallar çerçevesinde gerekli önlemleri alması gerektiğinin altını çizdiği konuşmasında Bodrum’un güvenlik sorununa da değindi. Güvenlik konusunun turizm beldelerinin olmazsa olmazı olduğuna işaret eden Kaymakam Bayar işletmeleri bu konuda duyarlı olmaya ve kendileriyle işbirliği içerisinde çalışmaya davet etti.

Belediye Başkanı Ahmet Aras ise Bodrum’un eğlence olmadan düşünülemeyeceğine vurgu yaparak pandemi nedeniyle büyük darbe alan sektörün ses kısıtlarının devam etmesi ile birlikte yok olmakla karşı karşıya olduğuna değindi. Yasal mevzuat hakkında işletmelere detaylı bilgiler veren Aras işletmelerin karşılıklı birbirine saygı ile hareket etmeleri gerektiğine işaret etti.

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise yakın zamanda ses yasağının uzatılacağını hatta tamamen kalkacağını tahmin ederken yasağın 24.00’den 1.00’e alınmasının çok bir şey değiştirmediğini belirtti. “Eğlence sektöründeki üyelerimizde çok büyük maddi kayıplar söz konusu. 3 yıldır çalışamayan sektör ayakta duramayacak hale geldi.” diyen Kocadon BODTO olarak gerekli tüm mecralara konu ile ilgili düzenleme taleplerini ilettiklerini belirtti.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez ise 12 Nisan’da müzik yayını yapan işletmelerin talepleri doğrultusunda gerekli mecralara ilgili yazıları yazdıklarını belirterek bu yazıları güncelleyerek yeniden ileteceklerini açıkladı.

Toplantı soru-cevap bölümü ile devam etti.

Bu haber toplam 686 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.