Bodrum Kaymakamlığı açıkladı: “Kaçak yapılara hiçbir şekilde izin verilmeyecektir”

Bodrum Kaymakamlığı açıkladı: “Kaçak yapılara hiçbir şekilde izin verilmeyecektir”
 MUHABİR
Bodrum Kaymakamlığı, yaz sezonunun açılmasıyla birlikte ilçe de artan kıyı işgallerine ve kaçak yapılara yönelik gerekli denetimlerin yapıldığını bildirerek ilgili yapılara hiçbir şekilde izin verilmeyeceğini açıkladı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaz sezonunun açılmasıyla birlikte turizm hareketliliği her geçen gün artıyor. Yaşanılan turizm hareketliliği, gözde ilçe de kanunsuz yapılaşmayı da beraberinde getiriyor.
Son günlerde kamuoyunda büyük yankı uyandıran kıyı işgalleri ve kaçak yapılaşma iddialarına yönelik Bodrum Kaymakamlığı’ndan açıklama geldi.

İlgili açıklamada gerekli denetimlerin yapıldığı belirtilerek kıyı ve sahil şeritlerinde kamu yararının gözetileceği belirtildi, “Yaz sezonun başlaması sebebiyle kıyı işgallerinde ve kaçak yapılarda artış yaşanmaktadır. Konuyla ilgili olarak Kaymakamlığımızca gerekli denetim ve işlemler yürütülmektedir. Anayasanın 43. Maddesi ve 3621 sayılı Kıyı Kanununun 5. Maddesi hükümleri gereği Kıyılar. Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır. Kıyı ve sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir.”

Kaçak yapılaşmaya izin verilmeyeceği belirtilen açıklama da gerekli tedbirlerin alınacağı kayda geçirildi, “Bu nedenle İlçemizde yeni yapılan kıyı işgallerine ve kaçak yapılara, büyütme, genişletme, ilave alanlar yapma, dolgu, iskele, kapalı alan vs. hiçbir şekilde izin verilmeyecektir. Yukarıda belirtildiği üzere herhangi bir kaçak yapı, kıyı işgali, dolgu, iskele, ticari alan. Kapalı alan yapılması halinde işletmenin tamamına ilişkin gerek ruhsat iptali, kapatma gerekse tahliyesine yönelik işlemler ivedilikle gerçekleştirilecektir.”

Bu haber toplam 200 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.