Bodrum’da aynı anda 6 orman yangını

Bodrum’da aynı anda 6 orman yangını
MUSTAFA İNCİMuğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak, Gümüşlük ve Turgutreis beldelerinde aynı anda 6 farklı noktada orman yangını çıktı. Rüzgarın...

MUSTAFA İNCİ

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak, Gümüşlük ve Turgutreis beldelerinde aynı anda 6 farklı noktada orman yangını çıktı. Rüzgarın denizden şiddetli esmesiyle alevler büyüdü.  Alevler bazı okulları ve villaları tehdit altına aldı. Okullar ve villalar boşaltıldı. Çıkan orman yangınlarına bir yangın söndürme uçağı, 10 araröz ve 100 yangın işçisi katıldı. Ekipler alevleri kontrol altına almak için çalışıyor. Yangınların aynı anda 6 farklı noktadan başlaması akıllara sabotaj ihtimalini getirdi.

Orman yangınları açısından Türkiye’nin en hassas bölgelerinden birisi olan Muğla’nın Bodrum ilçesinde öğle saatlerinde 6 ayrı noktadan aynı anda orman yangını başladı. Bodrum’un Yalıkavak, gümüşlük ve Turgutreis beldelerinde aynı anda 6 farklı noktada orman yangını çıktı. Rüzgarın denizden şiddetli esmesi nedeniyle alevler büyüdü. Bölgedeki villalar ve okullar alevlerin tehdidi altında kaldı. Turgutreis beldesinde bulunan 540 villanın bulunduğu Ormancılar sitesine alevler yaklaşınca villalar boşaltıldı.  Çıkan orman yangınlarına bir yangın söndürme uçağı,10 araröz ve 100 yangın işçisi müdahale etti. İlk belirlemelere göre yangınlarda yaklaşık 50 hektarlık ormanlık ve makilik alan yandı. Ekipler alevlere kontrol altına almak için müdahale ediyor.

Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk “ öğle saatlerinde 6 ayrı noktada orman yangını çıktı. Rüzgarın şiddetli esmesiyle alevler büyüdü. Alevler bazı villalara ve okullara yaklaştı. Tedbir amaçlı okulları ve villaları boşalttık” dedi.

Bu haber toplam 967 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.